Femten år i «Harryland»

SPILLER I VEI: Plumbo. Foran: Lars-Erik Blokkhus. Bak fra venstre: Henning Hoel Eriksen, Tom Erik Rønningen, Tommy Løken-Elstad, «Elg» Knudsen og Glenn Hauger. Foto: Offisielplumbo.com

SPILLER I VEI: Plumbo. Foran: Lars-Erik Blokkhus. Bak fra venstre: Henning Hoel Eriksen, Tom Erik Rønningen, Tommy Løken-Elstad, «Elg» Knudsen og Glenn Hauger. Foto: Offisielplumbo.com

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

De begynte som et rølpete «partyband». 15 år senere er Plumbo en av landets mest populære grupper.

DEL

SANDE: – Om jeg forestilte meg dette den gang vi startet? Nei, ærru gæern, sier vokalist, gitarist og frontmann Lars-Erik Blokkhus til Tønsbergs Blad.

Jubilerer

2015 er altså året hvor Plumbo feirer femten år som et aktivt turnerende band. Dette markeres i disse dager med en «Best of»-CD. Som en bonus til bandets mange trofaste fans, inneholder albumet også en akustisk konsertinnspilling fra stua til vokalist Blokkhus.

– Disse årene har jammen gått fort. Men samtidig har det vært veldig, veldig morsomt, fortsetter Blokkhus.

Bandet startet som en trio. I dag teller Plumbo seks medlemmer. Foruten Blokkhus selv teller gruppa Tommy Løken-Elstad (bass), Glenn Hauger (fløyte og trekkspill), Henning Hoel Eriksen (tangenter), «Elg» Knudsen (trommer) og Tom Erik Rønningen (gitar). (For ordens skyld: Rønningen er også kulturjournalist i Tønsbergs Blad).

LES OGSÅ: E-type til Drammen

Spilleglede

I løpet av karrieren har bandet altså utviklet seg fra et tremanns rock 'n' roll band, til en seksmanns besetning, som leverer bredde, variasjon og ikke minst godt «trøkk», i sine live-fremførelser. Plumbo blander sjangere som folk, boogie, pop, og rock, i en gjennomgående melodiøs blanding.

Pur spilleglede og smittende sceneentusiasme, er Plumbos varemerke på konsertfronten.

– Dette albumet er en hilsen til alle våre trofaste fans gjennom disse årene. Vi er meget takknemlige som har slikt et fantastisk publikum. Det er dem vi skylder alt, fansen har holdt oss gående, understreker Blokkhus.

Med slagere som «Ola nordmann», «Møkkamann», «Kong Alkohol», og «Rådebank», spesielt de to førstnevnte, skiftet Plumbo status fra å være et band godt kjent i Vestfold og omliggende herligheter, til å bli et nasjonalt navn. Fulle konsertlokaler og hyggelige salgstall har preget de siste par årene.

LES OGSÅ: Else Marie Tveit Rødby søker kjærligheten på TV

– Siste fysiske plate

– Vi planlegger å komme med et album med nytt materiale i løpet av høsten. Sannsynligvis kommer dette til å bli den siste plata vi utgir også i fysisk format. Det er streaming som gjelder nå, men først skal vi på jubileumsturné i sommer, sier Blokkhus.

LES OGSÅ: Åspaviljongen åpnet i strålende påskesol

Artikkeltags