Damene dominerer festival-plakaten

FØRSTE ARTISTSLIPP: Snow Boyz og Izabell kommer til BlÅkkfestivalen 20. mai.

FØRSTE ARTISTSLIPP: Snow Boyz og Izabell kommer til BlÅkkfestivalen 20. mai. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

BlÅkkfestivalen går inn i sitt femte år, og slapp tirsdag sine to første artister.

DEL

DRAMMEN: Bydelsfestivalen på Fjell har vært gjestet av store norske hiphop-navn som Kaveh, Stella Mwangi og Julie Bergan. Nå kommer rapdronning Izabell og gutta bak fjorårets mest remiksede låt «42» – Snow Boyz.

LES OGSÅ: Tre nye artister til Elvefestivalen

Flest damer

BlÅkkfestivalen er en gratis musikkfestival for barn og ungdom på Fjell. Festivalen byr på både konserter med navn innen hiphop og workshop i DJ-ing, låtskriving og dans.

20. mai er det klart for et lite jubileum, da festivalen fyller fem år.

Kulturkonsulent på G60, Fredrik Eldøy, forteller at det er damene som dominerer årets plakat, og at en av dem er av internasjonalt format. Men hvem hun er, er foreløpig en hemmelighet. Det som imidlertid kan røpes er at Benedicte Izabell Ekeland, bedre kjent under artistnavnet «Izabell», og rapduoen Snow Boyz står på plakaten.

– Da Izabell rappet første verset i «Attitude-problem»-remiksen var hun på alles lepper. Vi har snakket om å få henne hit i mange år. Hun har kommet med en ny singel som er veldig kul og blir spilt mye. Hun er en veldig fet, kvinnelig rapper, og de er det ikke så mange av, sier Eldøy.

Izabell ble i 2014 kåret til landets beste kvinnelige rapper av NRK P3.

Snow Boyz har låta «42», som i fjor ble remikset utallige ganger.

– Det ble liksom den største, norske hiphop-hiten i fjor, i alle fall hvis vi skal telle remikser. De har tatt helt av, blitt booket til Roskilde og skal gjøre mye stort framover. Det er kult at vi får de til Fjell også. De skriver om det å være unge, men reflekterte. Det er mye ungdom oppe på Fjell som er veldig modne i hodet og kan kjenne seg igjen, sier han.

Av totalt ni artister er fem av de kvinner. Det er ifølge Eldøy, den største forandringen fra fjorårets festival.

– Det blir flere damer enn menn på plakaten, det er veldig kult. Også blir det enda mer hard hiphop, sier han.

LES OGSÅ: Millioner til festivaler

STYRET: Bak f.v Anne-Marthe Kittilsen, Bridget Serwaah Nkrumah, Mustafa Ulas Yildrim, Marika Pantelejeve og Fredrik Eldøy. Foran f.v Shad Mad, Gven Haton Rigi, Bwar Rostam og Ajla Velic.

STYRET: Bak f.v Anne-Marthe Kittilsen, Bridget Serwaah Nkrumah, Mustafa Ulas Yildrim, Marika Pantelejeve og Fredrik Eldøy. Foran f.v Shad Mad, Gven Haton Rigi, Bwar Rostam og Ajla Velic. Foto:

Vil skaffe Fjell et bedre rykte

Arrangementet finner sted på Fjell skole lørdag 20. mai.

– Det er en rusfri festival for og av ungdom på Fjell. Den har en urban profil med morsomme aktiviteter som skal trekke folk fra hele fylket til Fjell, og vise hvor kult det er der, sier Gven Haton Rigi fra festivalstyret.

Ungdommene ønsker å vise at Fjell ikke er en getto som mange kanskje tror. Styret forteller at Fjell har mye bra kultur å by på.

– Jeg ville være med fordi jeg synes BlÅkkfestivalen er sjuk. Jeg er hypp på at Fjell skal få et bedre rykte, sier Bwar Rostam.

Styret mener at BlÅkkfestivalen 2017 blir «et helvetes liv».

– Det blir skikkelig fest, mener de.

Som i fjor ble det arrangert demokonkurranse, hvor folk fra hele landet kunne sende inn musikalske videoinnslag for en sjanse til å stå på scenen under festivalen. Brage Hallgrimsen fra Svelvik, Js Breeze fra Drammen og St. Croix Kollektivet fra Fredrikstad trakk de lengste stråene.

Buskerud fylkeskommune har fordelt over 2,2 millioner kroner i støtte til 17 festivaler i fylket. BlÅkkfestivalen fikk 44.000 kroner.

LES OGSÅ: Vindtornfestivalen åpnet

Artikkeltags