DRAMMEN: Brennevinets historie var temaet da teatergruppen «Det Dramatiske Selskab» inviterte til forestilling på Konnerud bydelshus og kino. 

Det første skrevne ord om brennevin i Norge er datert 1530-tallet, og spillet startet med den seansen.

Drammen var i en periode en av landets største brennevinsprodusenter. Med spøk, blandet med litt alvor, fremførte «Det Dramatiske Selskab» ni små tablåer, og ga publikum en artig aften i en spennende reise om brennevinets historie på bydelshuset på Konnerud.

LES OGSÅ: Helmaks sirkusteater

Mange av de tilstedeværende publikum hadde vært faste kinogjengere og sett mange filmer med kjente skuespillere i dette lokalet, men denne helgen var det ekte lokale kortreiste skuespillere, som inntok den ærverdige kinosalen.

– Aqua Vitae er egentlig livets vann og publikum fikk en reise i brennevinets historie, sa manusforfatter og skuespiller Kai-Roger Olsen. For brennevin var egentlig medisin, det tok lang tid før det gikk an å drikke for nytelses skyld og at prisen ble rimelig.

Fredag kveld var det fult hus.

– Ja vi var svært fornøyd, sa Jan Ekeberg. Han var en av de mange lokale skuespillerne.  Ellers medvirket Bent Lønnerusten som biskop, Laila Klem Tveten og Rune Jahnsen, han var forteller og hadde ansvaret for lyd og lys.

LES OGSÅ: Falt for rødt hus og ble drammenser

De andre skuespillerne som medvirket var,  Mona Jensen, Kai-Roger Olsen, Jan Ekeberg, Jan Lokshal, Astrid Ehrlinger, Johan Stråle, Mette Lokshal, Gry Strøm Andersen, Karin Johannesen og Mari Anne Haukås.

Bildegalleri:

Bildeserie

Lokalt skuespill på Konnerud

– Vi er veldig fornøyd med helgens forestilling. Lørdag var den beste, for da satt replikkene som de skulle, sa Kai-Roger Olsen. Han  var både skuespiller og manusforfatter. Vi har hatt flere øvelser, denne gangen har vi fått flere nye skuespillere og det er vi veldig fornøyd med, legger han til.

«Det Dramatiske Selskab» er en teatergruppe underlagt Skoger og Konnerud Historielag, Arild Sønsterød er president for de glade amatørene.

LES OGSÅ: Måtte bare ha en kebab fra Snappys

LES OGSÅ: Starter ny festivaltradisjon i Fossekleiva