(Laagendalsposten)

Denne påkostede serien på tre timesfilmer er en videreutvikling og internasjonal versjon av Norske Naturperler (i åtte deler) som ble laget av parhestene Arne Nævra og Torgeir Beck Lande for to år siden. Den hadde omkring 800.000 seere i snitt på NRK, skriver de to i en pressemelding.

Hele verden

– Ekstra morsomt er det at Netflix også har kjøpt serien gjennom vår internasjonale distributør, sier produsent og daglig leder i Naturbilder AS i Lier.

– Nå kan mennesker over hele verden få tilgang til serien. Vi har fått utrolig hyggelige tilbakemeldinger blant annet fra canadiske familier, sier Nævra.

Både spanske, østeuropeiske, kinesiske og naturinteresserte seere i fjerne himmelstrøk anledning til å se norsk natur og norske dyrehistorier. Wild North blir foreløpig ikke tilgjengelig på Netflix her hjemme på grunn av lisensavtaler.

LES OGSÅ: Lager naturfilm om Holleia

Jaget isbjørn

– På mange måter er dette banebrytende, sier Nævra, som i mange år har jobbet for å få både større anerkjennelse og større budsjetter for norsk naturfilm.

– NRK har spilt en viktig rolle og nylig har også NFI og filmsentrene våknet opp for denne sjangeren som har et stort internasjonalt potensial, legger han til.

– Jeg har hatt suksess internasjonalt før, med filmen om isbjørnmøter i russisk Arktis. Mange husker sikkert forskeren som jaget isbjørner med kjepp! Den ble solgt til utrolig mange land og gjennom National Geographic-systemet.

Den internasjonale serien er produsert i samarbeid med Loke film i Danmark og distribueres gjennom Earth Touch med kontorer i flere land.

LES OGSÅ:

Opptak i hardt vær

Nå kommer Dagali i beste sendetid

Friluftsliv eller bare jobb