Står sammen i kirken

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

For første gang i Drammen inviterer kirken til konsert med sufimusikere. I kveld samles folk på tvers av ulike religioner for å vise at de står sammen mot ekstremisme.

DEL

DRAMMEN: Sju sufimusikere fra Pakistan har fått æren av å spille den første konserten i årets Drammen Sacred Music Festival. De går på scenen klokken 19.00 i kveld, og konserten er helt gratis.Sufimusikerne har gledet seg til å spille i Drammen, spesielt når de fikk vite bakgrunnen for konserten.

Konserten er nemlig en forlengelse av demonstrasjonen mot IS, som var i Oslo den 25. august. Én av initiativtakerne bak konserten er venstrepolitiker Yousuf Gilani. Han er svært fornøyd med at kirken åpner dørene for ulike trossamfunn.

– Budskapet er det samme som under demonstrasjonen, nemlig at vi står sammen mot ekstremisme, sier Gilani.

Annerledes konsert

Gilani tok tidlig kontakt med festivalsjef Ivar Flaten der han foreslo å inkludere sufikonserten i programmet. Sammen med andre ildsjeler fra drammensområdet finansierte Gilani konserten – for såpass viktig mener han at den er.

Festivalsjef Ivar Flaten gleder seg til kveldens konsert, som også er åpningskonserten i sufimusikernes europaturné.

– Jeg håper så mange som mulig griper sjansen til å få med seg en litt annerledes konsertopplevelse, sier han.

Første besøk i kirken

På gjestelisten står blant annet Faten Mahdi Al-Hussaini og Sara Al-Jaboury, to av initiativtakerne bak demonstasjonen i Oslo. I tillegg kommer flere imamer fra de ulike trossamfunnene i området.

Gilani tror det vil være mange norskmuslimer som besøker kirken for første gang i kveld.

– I kveld vil det være både religiøse og ikke-religiøse blant publikum. Å ha sufimusikk i en kirke er unikt uansett land, og dette viser at vi har kommet langt med å inkludere og åpne dører for hverandre, sier han.

Den offisielle åpningen av Drammen Sacred Music Festival skjer på søndag, men både Gilani og Flaten håper så mange som mulig tar turen i kveld.

Artikkeltags