Drammen: Med lette steg danser Olga Papalexiou nedover kirkegulvet mens forsamlingen følger henne ivrig med blikket.

Etter en intens dans setter hun seg andpusten ned på bakerste benk, før døveprest Asgeir Straume tar over.

LES OGSÅ: De nye døve kan høre

En gang i året de siste åtte årene har det vært arrangert gudstjeneste for døve i Strømsgodset menighet. Og til de døves begeistring blir det fremover en gang i halvåret.
Og det er tydelig at visuell gudstjeneste med tegnspråk blir satt pris på. For mange hadde funnet veien til Strømsgodset kirke i dag.

LES OGSÅ: Mangel på døvetolker

Initiativtaker

Sogneprest Dag Arne Roum i Strømsgodset menighet sier at da han og hans kone kom til Drammen for åtte år siden, ble de forundret over at det ikke var et gudstjenestetilbud til de døve.

- Dermed kontaktet vi døvekirken og satte i gang. Etter den tid har vi hatt døvegudstjenester en gang i året. Og danseren Olga Papalexiou var faktisk med oss også den første gangen i 2003, sier Roum og sender danserinnen et smil.

Omreisende prest

Døveprest Asgeir Straume reiser rundt i landet og holder døvegudstjenester. Under gudstjenesten i dag gjenkjente han mange fjes langs benkeradene.

- Jeg får reist mye rundt og har etter hvert blitt godt kjent med mange i døvemiljøet, sier Straume.

Godt tilbud

Etter gudstjenesten forflyttet forsamlingen seg til menighetshuset hvor det var duket for kirkekaffe.

Leder Ryszard Sosna i Drammen døveforening er veldig glad for at det fremover vil bli arrangert døvegudstjenester to ganger i året.

- Dette er et godt tilbud til våre medlemmer, som har møtt mannsterke opp i dag, sier Sosna før han vender tilbake til kaffen og kakebordet.