DRAMMEN: – I denne utstillingen tar jeg tak i ting jeg føler blir litt forbigått i disse dager. Vi må stoppe opp litt og ta oss litt tid til å gruble over ting. Ta en tenkepause, legg virkeligheten litt på vent og besøk min litt rare verden, sier Tom Erik Andersen.

Han forteller at han er en modernistisk figurativ kunstner som lager bilder som forteller litt om verden slik han ser den. En verden som svinger mellom humor og melankoli, men også en surrealistisk verden som til tider er både morsom, litt sørgelig og engasjerende.

– Bildene er biografiske og refleksjoner rundt min plass og mine medmenneskers plass i verden. Dette er ikke noe pretensiøst, jeg føler dette er en utstilling alle kan få utbytte av. Jeg vil at folk skal ta med seg inntrykkene fra mine bilder og ikke glemme de så fort, sier kunstneren.

LES OGSÅ: Inviterer til konserter hjemme hos drammenserne

Til ungdommen

– Vi må se hverandre men vi må også se oss selv. Jeg utforsker relasjonene mellom oss som mennesker og verden for øvrig.

– Hvis bildene er til noen, så er de til ungdommen. Denne utstillingen er en hyllest til dem. Det er de som kommer til å redde oss, for nå har jeg jo blitt 54, og har en sønn på 26, ler han.

Drammenskunstneren er en av Galleri Ramfjords mest publikumskjære kunstnere.

– Denne utstillingen skiller seg ut fra de forrige utstillingene, og er kanskje den mest gjennomførte jeg har sett av han. Det er mer håp og ro, den ser helt strålende ut, sier Elisabeth Ramfjord som drifter Galleri Ramfjord.

– Vi fant ut det er 2,5 år siden forrige gang han stilte ut hos oss, så nå var det på tide med en ny utstilling. Dette blir fjerde gang han stiller ut her, sier hun.

LES OGSÅ: Puster inn skogens atmosfære

– Utviklet seg enormt

– Han ble jo nylig kjøpt inn av kunstsamlere i USA. Det betyr mye for hans karriere, sier Ramfjord.

Andersen har hatt flere utstillinger i Norge, Danmark, Tyskland, Polen, Østerrike og USA, og har blant annet samarbeidet med Amnesty International.

Ramfjord forteller at hun har fulgt Andersens karriere i over ti år. Og at han har utviklet seg enormt som kunstner siden han debuterte.

– Hva er spesielt med Andersens kunst?

– Man får en ro når man kommer inn i galleriet. Det er vanskelig å forklare, men bildene hans er fylt av håp, og det er noe vi alle kan trenge. Det som gjør han spesiell er at han formidler følelser og maler på en måte som folk kan kjenne seg igjen i. Også kombinerer han sine bilder så fint med poetiske titler, sier hun.

Utstillingen åpner 8. september, og varer fram til 30. september.

LES OGSÅ: Solgte graffitimaleri til 28.000 kroner: – Bra at kunstnere tjener penger på kunst