Det er første gang den allsidige kunstneren stiller ut i Drammen. "Vinterlandskap" har hun kalt utstillingen. Med malerier og dikt. Og pianospill under dagens åpning.
INDRE. Kari Elisabeth Haug henter farger og motiv fra et indre landskap, levd gjennom søken og erfaringer.
– Det er i dette treffpunktet jeg kommuniserer med andre, det er her jeg får et møte med andres følelser, sier Kari Elisabeth Haug, flankert av tittelbildet "Vinterlandskap" og "Frosten" i kjølige blåtoner. Ellers er det mye farger i hennes kunstneriske landskap.
LYRISK. Under åpningen vil Kari Elisabeth Haug fremføre noen av diktene sine og spille noen av Griegs lyriske stykker. Diktene fremfører hun på nynorsk.
– Det er slik ordene kommer til meg. Det er litt underlig, jeg snakker ikke nynorsk selv. Men som norsklærer har jeg lest en del litteratur på nynorsk, sier hun. Interessen for litteratur og musikk har sin bakgrunn både i utdannelse og hobby, hvor temaene religion, astrologi og det eksistensielle har en sentral plass.
– I voksen alder er det blitt mer og mer viktig å gi disse opplevelsene en kunstnerisk uttrykksform. Maling og poesi ble uttrykksformen som best kunne formidle budskapet, sier Kari Elisabeth Haug.
ÅPNE. Kari Elisabeth Haug arbeider i akryl. Uttrykket er oftest abstrakt og intuitivt.
– Formene er åpne, det symboliserer livet og mennesket i stadig utvikling og forvandling. Sammen med kraftfulle farger forsøker jeg å formidle tanker, følelser og erfaringer på en slik måte at også mottakeren kan legge sine tolkninger i bildet, sier hun, spent på publikums mottakelse i Drammens Teater. Utstillingen varer fram til påske.