SANDE: - Det er helt sykt, sier trommeslager Hasse Rønningen til dt.no. Etter at hovedattraksjon Vinni hadde gjort seg ferdig med sin konsert, entret Plumbo scenen. Ordfører Karl Einar Haslestad delte ut gullplaten, som et håndfast bevis på 15.000 solgte album, til Sandes største musikkstjerner.Skal vi danse

Vokalist Lars Erik Blokkhus hastet hjem til Sande for å rekke overrekkelsen. I høst deltar han på TV2-suksessen "Skal vi danse", og da Blokkhus entret scenen ankom han rett fra dansetrening i Oslo.

- Nå håper jeg dere alle stemmer på meg, uttalte Blokkhus til sambygdingene sine. Plumbos ferskeste album, "Rådebank", ligger nå på en 13. plass i sin åttende uke på VG-lista. Betegnende nok slår de D.D.E., som slapp sitt siste album, "Energi", samtidig som Plumbo. Dermed er det ingen tvil om at det er sistnevnte band som inntar tronen av harryrocken.

- At vi ligger foran D.D.E. tenker jeg ikke så mye på. Men det er stort at vi får gullplate i dag, sier Rønningen. Han har alltid fulgt med på hitlistene, også lenge før det var aktuelt med Plumbos navn innenfor. Men det siste året har det vært ekstra stas å sjekke VG-lista på nettet hver fredag morgen.

LES OGSÅ: Venner med Madcom igjen

Stas

- Det er stas å se at vi ligger inne sammen med store internasjonale navn og band vi selv er fan av, sier trommeslageren. For øyeblikket har de ikke bare "Rådebank" på lista. Også forgjengeren, "Råkk'n Råll Harry", ligger inne på en 19.plass i sin 30. uke på VG-lista Topp 40.

LES OGSÅ :Ny plate og ny turné