Pompel og Pilt blir bok

<b>Godt selskap.</b> Arne B. Mykle i godt selskap med Pompel og Pilt og Gorgon Vaktmester. (Foto: Trond Solberg)

<b>Godt selskap.</b> Arne B. Mykle i godt selskap med Pompel og Pilt og Gorgon Vaktmester. (Foto: Trond Solberg)

Artikkelen er over 16 år gammel
DEL

En gladmelding til Pompel og Pilt-generasjonen: til høsten kommer de to reparatørene i bokform og er blitt mennesker. I rektorboligen ved Buskerud folkehøyskole på Darbu er avtroppende rektor Arne B. Mykle i ferd med å legge siste hånd på den skjønnlitterære boken "Opera Pompel og Pilt".
De to dukkene dukket opp i barne-TV i 1969, skapt av Arne B. Mykle og hans ekskone Bjørg Mykle. De fem episodene er sendt i reprise en rekke ganger. Til skrekkblandet fryd for en hel generasjon.
Mange fans. Forfatteren selv ble selv ante ikke at de to dukkene hadde så stor fanskare.
- Jeg ble invitert til å holde et foredrag om Pompel og Pilt på Blindern for ti år siden, og trodde at dette var en sprø studentgruppe på 10-20 personer. Men så ble jeg geleidet inn en sal der det satt 400 mennesker, smiler Arne B. Mykle. Han har igjen noen små justeringer før han sender manuskriptet til Cappelens Forlag, og forlaget regner med å ha boken på markedet tidlig høst i september/oktober. I boken er Pompel og Pilt blitt mennesker og lever sitt liv et sted som heter Gople.
- Jeg har arbeidet med skriveprosjektet med prøving og feiling i en tiårsperiode. Det har vært et artig prosjekt, mentalt sett har jeg aldri lagt bort Pompel og Pilt. Et prosjekt som utelukkende har vært lystbetont, selv om jeg har slitt litt med teksten.

Bjørn Zarbell-Engh
bjorn.zarbell.engh@dt.no

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et kulturarrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende

Artikkeltags