Prøysen, kvinner og galskap

Av
Artikkelen er over 17 år gammel

Prøysens kvinner, hans gale humor og barnesanger fyller låven på Fossesholm Herregård hver kveld denne uken. Alle hans sider dekkes i en times kabaret.

DEL

I ekte prøysensk ånd foregår kabareten denne uken i låven på Fossesholm herregård. Trubaduren, som ville fylt 88 år i dag, hadde mange sider, og alle er de med i kabareten. Alt fra visene der han får fram sin kunnskap i kvinners møre retorikk og styringsevne over menn, til de humoristiske barnesangene er med.
- Det er viktig at dette ikke foregår i Herregården, men på låven. Vi kommer nærmere Prøysen ved det, sier initiativtaker Torgeir Hanssen.
Han og de fire andre sangerne har droppet kostymer, sminke og annen ekstravaganse under forestillingen. Både forsterkere, mikrofoner og annet lydutstyr er kastet på dør. Akkompenementet er ikke annet enn et piano. Tilbake står det ærlige prøysenske uttrykk. I den stemningen TrassTora, Klara fra Dahl og griskokken ble skapt.
Sangerne, Torgeir Hanssen, Anette Storli Andersen, Tone Elstad, Ingeborg Hanssen, Frøydis Granlien gjør sitt ytterste for å føre Prøysens dagligdagse filosofi videre. Til og med den tellende killingen er med i denne kabareten.
- Jeg har hatt en drøm om å arrangere en egen Prøysenfestival her. Kanskje dette er første steg på veien, sier Torgeir Hanssen.

Artikkeltags