Prøysenpremière

<b>VISESANG. </b>Heidi Medalen Sand (f.v), Torgeir Hanssen, Jostein Østmoen, Frøydis Granlien og Ingeborg Hanssen (foran) synger kjente og kjære Prøysen-viser. FOTO: KRISTINE G. KJELSRUD

<b>VISESANG. </b>Heidi Medalen Sand (f.v), Torgeir Hanssen, Jostein Østmoen, Frøydis Granlien og Ingeborg Hanssen (foran) synger kjente og kjære Prøysen-viser. FOTO: KRISTINE G. KJELSRUD

Artikkelen er over 15 år gammel

«Kjæm du i kveld?» spør Canto Novo under Prøysenkabareten i Steinfjøset på Fossesholm i kveld.

DEL

Produksjonsselskapet Canto Novo satser på å skape trivelig Prøysen-stemning med sin sommerkabaret «Om han er borte, så lev'n lell».
I går var det førpremière og Drammens Tidende fikk en smaksprøve på hva publikumet i Steinfjøset på Fossesholm kan vente seg under kveldens première.

STEMNINGSFULLT. Steinfjøset på Fossesholm er som skapt for fremføring av Prøysens hyggelige og folkelige viser.
Lokalet setter en fin ramme rundt budskapet i mange av tekstene. Det var en varm og god stemning under hele førpremièren i går kveld.
Skuespillerne så ut til å storkose seg på scenen. Og de levde seg inn i personlighetene de sang og leste om. Aktørenes glede og engasjement smittet lett over på tilhørerne.
Humor og godt humør er viktige elementer i «Om han er borte, lev'n lell». Særlig unge Ingeborg Hanssen sjarmerte publikumet med engasjerende lesing av «Tilståelsen». Også Jostein Østmoens opptreden i «Kjæm du i kveld» så ut til å treffe publikum midt i hjertet. Latteren satt løst og responsen fra publikum var svært god.

PÅ 90-ÅRSDAGEN. Alf Prøysen ville ha fylt 90 år i dag. Og fødselsdatoen til den folkekjære visesangeren er årsaken til at kabaretpremièren ble lagt til akkurat denne datoen.
Canto Novo fremfører i kveld et bredt utvalg av Prøysens viser og vers, men også en del ukjent materiale. Det er tredje året på rad at produksjonsselskapet setter opp en sommerforestilling basert på Prøysens verker. Canto Novo har seks medlemmer som alle bidrar med sang og lesing av vers. I kveld er det altså première, og kabareten «Om han er borte, så lev'n lell» vises i Steinfjøset på Fossesholm fram til 29. juli.

KRISTINE G. KJELSRUD
kristine.kjelsrud@dt.no

Artikkeltags