DRAMMEN: – Rettssaken har totalt sett kostet oss 568.000 kroner. I tillegg har vi lidd et solid omdømmetap. Foruten kvalitet er det viktigste for en spillutvikler at du har rettighetene til det du lager, sier Stine Wærn.

Spillselskapet fra Drammen har brukt mye tid og penger på vinterens rettssak mot Funcom-gründer Ian Neil. Sistnevnte mente han hadde ideen til å utvikle dataspillet Englekræsj.

Han hevdet også å ha skapt barnespillets hovedkarakterer. Neil krevde opp mot halvannen million kroner i erstatning fra Ravn Studio. Enden på visa ble imidlertid at han selv ble dømt til å betale 191.000 kroner til spillselskapet han saksøkte.

Får ikke pengene

– De pengene har vi ikke sett noe til, og vi regner heller ikke med at de kommer. For oss er det kritisk for økonomien. Det vi får inn av penger fra Englekræsj går nå til å betale advokatregninger, sier Wærn.

Ravn Studio har derfor tatt opp saken med Justisdepartementet. I et brev påpeker de at tvisteloven er mangelfull. De etterlyser tiltak som sikrer at folk som går til rettssak også har midler til å bekoste et eventuelt tap.

Utvikler Flåklypa

Dommen fra Drammen Tingrett i februar er ikke anket. Det betyr at Ravn Studio nå kan fokusere 100 prosent på å utvikle Flåklypa-spill for Nintendo DS, i samarbeid med Caprino.

Norsk Filmfond har allerede bevilget en utviklingsstøtte på én million kroner til Ravn Studio. Dataspillet om Flåklypa kom til PC for ni år siden. Det solgte i 300.000 kopier og ble dermed tidenes mestselgende norske dataspill.

Ravn Studio bruker inspirasjon fra dette spillet og filmen når de utvikler Flåklypa for den håndholdte Nintendo-konsollen. Prosjektet anslås å koste 4,5 millioner kroner.

Slippes i 2010

Håpet er at Norsk Filmfond bidrar med mer penger etter hvert. I tillegg søker Ravn Studio økonomisk støtte fra Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde, Innovasjon Norge og kulturmidler fra EU.

Planen er at halvparten av totalkostnadene finansieres via slike tilskudd, mens de bidrar med resten i form av egenkapital.

Flåklypa for Nintendo DS er planlagt å komme på markedet mot slutten av 2010.

Drammens Tidende har ikke lyktes å få en kommentar fra Ian Neil.