Grisefest på gårdstunet

Grisen er uvitende om at han i løpet av helgen er en av hovedattraksjonene under Up on the Farm-festivalen på Bjønndalsåsen i Spikkestad. Mannen med caps, Per Anders Løhne er gårdseieren og pianobyggeren som i 2006 også ble festival-arrangør. Tor Erik Fredheim (t.h.) og Vegard Holmen spiller i The Boys Named Sue, ett av 16 band som inntar scenen i løpet av helgen.

Grisen er uvitende om at han i løpet av helgen er en av hovedattraksjonene under Up on the Farm-festivalen på Bjønndalsåsen i Spikkestad. Mannen med caps, Per Anders Løhne er gårdseieren og pianobyggeren som i 2006 også ble festival-arrangør. Tor Erik Fredheim (t.h.) og Vegard Holmen spiller i The Boys Named Sue, ett av 16 band som inntar scenen i løpet av helgen. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Per Anders Løhne hadde lyst på helgrillet gris og endte opp med egen festival. Nå inviterer han til den sjuende i rekken.

DEL

RØYKEN: – Nå er det bare kaos, men det detter som regel på plass.

Per Anders Løhne (46) er piano- og cembalobygger av yrke. Nå står han foran scenen han bygde selv, med rullings mellom fingrene og caps på hodet. Innen helgen er omme har 16 band, de fleste med lokal tilknytning, underholdt publikum på Bjønndalsåsen på Spikkestad.

«Up on the farm» grilles i gang for sjuende året på rad i dag.

Bak scenen boltrer grisene seg, uvitende om at de er en av festivalens hovedattraksjoner. I løpet av dagen og morgendagen kommer sju av dem til å rotere åtte timer over en glovarm grill.

Human Tales skal er blant de som skal spille (artikkelen fortsetter under videoen):

LES OGSÅ: Strålende Vaffelføzz

Vokste på grillosen

Festivalsjef Løhne vokste opp på gården på Spikkestad. I 1998 flyttet han tilbake til eiendommen med 100 mål skog, 40 mål dyrket mark. Etter noen år med frittgående gris, kom han på ideen.

– Jeg hadde aldri smakt helgrillet gris. Så jeg tenkte det ville vært artig å invitere bandet til et lite party, sier han.

Løhne spiller i Green Carpet og det var disse han inviterte. Matfesten i 2006 går dermed inn i historien som den første utgaven av «Up on the Farm».

– Vi var bare 10 til 12 stykker, men det begynte etter hvert å lukte veldig god grillmat, så flere naboer begynte å dukke opp, ler han. Siden den spede begynnelsen har festivalen vokst til å bli en festival som trekker et publikum på 300.

Da dtTV intervjuet Løhne i 2010 sa han de egentlig bare er en gjeng med amatører, også har det «ballet på seg». Se intervjuet under: (artikkelen fortsetter under videoen) 

LES OGSÅ: En uventet suksess

Beviser lokal kvalitet

Nå er festivalsjefen fornøyd med å bidra til kulturlivet på hjemstedet.

– Det har jo ikke skjedd noe på Spikkestad siden Junipher Greene spilte her en gang på 70-tallet, sier han.

På programmet til årets festival finner vi både kunst og musikk. Variasjonen innenfor sjangre er stor blant de 16 bandene som inntar scenen.

– Det er sånt vi trenger, arrangører som tør å vise variasjon, sier Tor Erik Fredheim.

Han inspiserer festivalområdet sammen med bandkollega Vegard Holmen i The Boys Named Sue, et hyllestband til Johnny Cash.

– Det er artig å bevise for folk at det er så mange bra artister fra nærområdet vårt.

Grill Bill and The Hot Dogs skal også spille:

Her kan du se alle artistene som skal spille fredag og lørdag.

LES FLERE KULTURNYHETER HER.

Artikkeltags