Rune Christiansen fikk Brageprisen

Rune Christiansen fikk tirsdag kveld Brageprisen for årets beste skjønnlitterære bok.

Rune Christiansen fikk tirsdag kveld Brageprisen for årets beste skjønnlitterære bok. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Drammensforfatteren Rune Christiansen fikk tirsdag kveld Brageprisen for årets beste skjønnlitterære bok for «Ensomheten i Lydia Ernemans liv».

DEL

Forfatter Vigdis Hjort ble hedret med æresprisen da Brageprisene ble utdelt tirsdag kveld.

Med sin politisk-personlige litteratur evner Vigdis Hjort å sette fyr på hele det norske hus, mener juryen med klar referanse til tittelen på Hjorts ferske roman «Et norsk hus».

– Vigdis Hjorth skriver smart om oss og de andre i sin nye kunstnerroman «Et norsk hus». Hun gir et skråblikk på sosialt rollespill og samhørighet – til ettertanke og underholdning, skrev VGs anmelder Kristine Isaksen, som mente boka fortjente terningkast fem.

Bragejuryen framhever Hjort (55) som en av våre mest markante forfattere, og beskriver henne som en person som har våget mye og markert seg som en svært modig skikkelse.

Sterk sakprosa

Debutant Marte Michelet kunne også dra hjem med Bragepris tirsdag. Hun vant klassen for sakprosa for en av høstens mest omtalte bøker – «Den største forbrytelsen». Boka handler om ofre og gjerningsmenn i det norske holocaust.

– En velskrevet og rystende skildring av den norske jødeforfølgelsen som er unik i nyere norsk sakprosa, mener juryen.

I klassen for beste skjønnlitterære bok vant Rune Christiansen den gjeve prisen for «Ensomheten i Lydia Ernemans liv». Boka er også nominert til Ungdommens kritikerpris.

Christiansen danket ut to tidligere Brageprisvinnere – Kjartan Fløgstad og Hanne Ørstavik, som begge var nominert i denne klassen.

LES OGSÅ: Kulturens superpar

Siden 1992

Annette Münch dro hjem prisen for beste barne- og ungdomsbok for «Badboy: steroid», mens Ingvild H. Rishøi vant prisen i åpen klasse for «Vinternoveller». Rishøi var også nominert i klassen for beste skjønnlitterære bok.

Brageprisen deles ut av stiftelsen Den norske Bokprisen. Prisen ble første gang delt ut i 1992, og er en av Norges viktigste litterære priser. Den har som mål å hedre gode norske forfatterskap, samt skape interesse for norsk litteratur.

Årets priser ble delt ut i Dansens Hus i Oslo.

LES OGSÅ: Nominert til prestisjepris

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken