DRAMMEN:– Det var jo ikke ekte. Bare tre karer som skulle finne på noe morsomt, sier Niklas Strandbråten til dt.no.

For en uke siden publiserte Broiler den ekstreme videoen der Strandbråten hopper over Mikkel Christiansen Audi R8. Antall YouTube-visninger er torsdag kveld 687.265. Dermed kan man trygt si at musikkduoen fra Drammen har fått god publisitet for sin kommende singel «Money».

– Vi ble overrasket da vi så videoen for første gang. Vi trodde nesten på det selv, sier Christiansen til dt.no.

Måtte fortelle mamma

Stuntet fikk massiv oppmerksomhet etter at dt.no omtalte det for første gang. Politet opprettet sak og de største norske mediene lagde saker på stuntet. I likhet med dt.no, satt  VG og NRK eksperter på saken for å finne ut om videoen var manipulert eller ikke. Alle landet på at det måtte være falsk, men det var ikke lett å avsløre.

Videoprodusent Andreas A. Hem fant en hvit flekk i bildet, som ikke var der under selve hoppet, og påpekte dette.

Først torsdag ettermiddag gir Christiansen og Strandbråten sitt første intervju og innrømmer at det hele var falsk. Til dt.no forteller de at kun fem, seks personer visste at det hele var falsk. Heller ikke plateselskapet Universal var informert om stuntet.

– Mamma ble så stressa at jeg måtte fortelle sannheten til henne. Ellers måtte vi juge til vennene. Det var det eneste som ga en skikkelig dårlig følelse, sier Strandbråten.

Betalte 17.000 for proff videohjelp

– Hvis vi hadde satt oss ned på forhånd og tenkt hvordan vi skulle promotert Broiler til Nederland, hadde vi ikke klart det. Men denne videoen har spredt seg godt til Nederland, USA og Brasil i tillegg til Norge, sier Christiansen.

Ideen fikk de på ferietur. I et hotellrom i Palma så de VGTV-klippet som viser det ekte klippet av Alassan Issa hoppe over en Lamborghini Gallardo. Idémyldringen gikk fort og selve innspillingen tok bare tre timer. Christiansen hyret Marius Iversen og Lasse Gjertsen til å lage filmen. Det kostet 17.000 og ga bedre resultat enn de hadde trodd var mulig. 

– Vi møtte opp med bilen og kjørte tre, fire ganger forbi. Så sa de (filmfolkene, journ.anm.) til Niklas: Still deg der og markerte med en tape der bilens høyeste punkt var i bildet. Den måtte han hoppe over. Og vi måtte juble hver gang, sier Christiansen.

Altfor ekstremt

En tapebit i kameraets viewfinder markerte punktet Strandbråten måtte over. Noen dager før hoppet han 130 centimeter med samme teknikk, Audien er 125 centimeter høy.

– Om jeg hadde klart det? Det kommer jeg aldri til å finne ut av. Aldri i livet ville jeg gjort noe slikt i virkeligheten. Jeg er ikke den idioten, sier han.

De har fått kritikk for at stuntet kunne inspirert andre til å prøve det samme. Christiansen viser til at de hadde en disclaimer i videoen.

– Dette kan ikke gi feil signaler. Det er altfor ekstremt. For noen år siden drev folk med planking i høyden, det er mye farligere med tanke på inspirasjon, sier Strandbråten.

– Den dagen det blir vanlig å hoppe over biler i Norge flytter jeg fra landet, sier Christiansen.

Planlegger businessimperium

Broiler består av Mikkel Christiansen og Simen Auke. De har hatt eventyrlig suksess siden duoen slapp «Møndarn» i 2011. I begynnelsen holdt de sine egne identiteter hemmelig, mens flere drammensere gikk rundt og tok æren for å være DJ Broiler.

– R8-stuntet er nok den mest vellykkede markedsføringen vi har gjort. Ved siden av valget vi tok om å la bakmennene (Christiansen/Auke, journ.anm.) hemmelig i starten, sier Christiansen. For ham er nettopp promoteringsarbeidet noe av det morsomste han gjør. Og planene for fremtiden er ambisiøse.

– Jeg er ikke interessert i å være DJ når jeg er 40. Da vil jeg ha businessimperium, sier han.