Sjonglerer med fem band

Nikolai Eilertsen (t.v.) spiller i denne jazztrioen sammen med Ståle Storløkken og Torstein Lofthus. I dag slipper de deres andre album «Walk the Nile». For en dreven musiker som Eilertsen er det en fryd å spille i en sjanger der rammene er frie.

Nikolai Eilertsen (t.v.) spiller i denne jazztrioen sammen med Ståle Storløkken og Torstein Lofthus. I dag slipper de deres andre album «Walk the Nile». For en dreven musiker som Eilertsen er det en fryd å spille i en sjanger der rammene er frie.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Nikolai Eilertsen spiller i fem band, og det er helt greit så lenge han står inne for musikken.

DEL

Oslo: USA-lansering av BigBang. To jazzband som slipper plate med en måneds mellomrom. DVD-slipp i høst.

Det er ikke akkurat stille rundt eikværingen med bassen for tiden.

– Det jeg driver med er stort sett band, noe jeg trives veldig godt med. Jeg står jo veldig inne for det som skjer, sier Nikolai Eilertsen.

31-åringen fra Skotselv er bosatt i hovedstaden. Noe annet valg har han vel egentlig ikke. Det er mange musikere i Oslo.

Men det er ikke mange musikere som spiller i fem band samtidig. Fem band som samtidig er så oppegående at de alle har platekontrakt.

Men Nikolai Eilertsen holder koken som bassist i BigBang, The National Bank, Lester, Needlepoint og Elephant9. I dag kommer sistnevnte ut med sitt andre album, «Walk the Nile», gjennom plateselskapet Rune Grammofon.
 

Avansert musikk
 

– Det er en veldig viktig del av min musikalitet å spille i Elephant9, sier Eilertsen. Det plateaktuelle bandet har blitt spilt av BBC, de har turnert utenlands og fått seg et navn blant musikalske feinschmeckere.

Elephant9 består foruten Eilertsen av Ståle Storløkken og Torstein Lofthus, kjent fra Shining og Supersilent.

Musikken er vokalfri og avansert. Ikke akkurat noe man kan regne med å finne på de tyngste rotasjonslistene på norsk radio.

LES OGSÅ: Klart for bransjetreff

– Man får ikke høy rotasjon på radio med sånn musikk. Men vi har blitt spilt på Harald Are Lund og en del dedikerte europeiske musikkprogram, sier Eilertsen. Og det er definitivt en annen opplevelse å spille i Elephant9 kontra BigBang.

SE VIDEO: 

Åpne låter
 

– Også i BigBang har vi et par partier med åpninger for improvisasjon. Men når man spiller pop og rock skal man tross alt forholde seg til strengere rammer. I Elephant9 er låtene veldig åpne og det er jo kjempedeilig, sier bassisten.

Med fem band samtidig i lufta er det nok å gjøre. I januar var Eilertsen i USA for å gjøre en rekke konserter med BigBang.

Fjorårsalbumet «Edendale» ble da sluppet på det amerikanske markedet. I mars bærer turen nok en gang til statene for å gjøre flere konserter i Los Angeles og Texas.

I mars kommer han ut med ny plate med en annen jazztrio, nemlig Needlepoint.

Kreativ fase
 

Samtidig er han inne i en kreativ fase med Lester. Bandet som i fjor var nominert til Spellemannprisen har mange nye låter på gang.

Det eneste som foreløpig ligger på is er supergruppen The National Bank. Her spiller Eilertsen sammen med Thomas Dybdahl, Morten Qvenild, Lars Horntveth og Martin Horntveth.

– Det er ikke oppløst, men bandet ligger på is. Det er jo et overskuddsprosjekt og det kommer garantert noe nytt fra det bandet i fremtiden, sier Eilertsen.
 

 


 

 


 

 


 

 


 

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et kulturarrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende

Artikkeltags