Snekrer egne låter

Av
Artikkelen er over 19 år gammel

Ved Lier Musikkverksted skal det ikke bare spilles høyt og fort, det skal også lages låter.

DEL

Det finnes nok av unge, spillesugne ungdommer som i mangel av ferdigheter spiller høyt, fort og med mye fuzz. Det er mulig slikt høres bedre ut, i egne ører, men ved Lier Musikkverksted inviterte læremesterne denne uken til låtsnekringsseminar.
- Vi har spilt sammen på verkstedet i ett år, men har fortsatt en lang vei igjen før vi er skikkelig sampilte. Også sliter vi litt med tekstene, sier Ole Buxrud.
Som gitarist og vokalist i kameratbandet Ost har Ole ansvaret for å skrive tekstene. Melodilinjene har de stort sett klare. - Få med at vi heter Ost - Folkets favoritt, sier bassist Daniel Stensson.
- Du skjønner, vi bruker hele navnet. Problemet er bare at vi har til gode å møte folket, gliser trommis Ole Martin Nordaunet.
Som ett av fire band fra musikkverkstedet som deltar på seminaret lager de en låt fra scratch, basert på egne ideer, men veiledet av bassist Finn Tore Tokle, gitarit Bent Bredesen og trommeslager Lasse Johansen. Når bass og gitarriff, sologanger, overganger og tekst ender i et brukbart resultatet skal låten spilles inn, mikses og brennes på CD.
- Bestemor blir nok glad når hun får en CD med hardrock til jul, spilt inn av barnebarnet, sier Ole.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et kulturarrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende

Artikkeltags