Kulturhuset i Modum var fullsatt. Det var full jubel i salen og usedvanlig mange deltagere på scenen. I år var det ikke mindre enn 22 innslag.

– Det er lenge siden var har hatt så mange, for det har vært et generasjonsskifte. Og så høyt nivå, sier Bente Lyngholm Røste fra Modum kommune.

Blant innslagene som skilte seg ut var de to jentene som sang ”I`m yours” så det runget i salen, godt samstemt på ukulele.

Det var ikke fritt for at de jublet da juryen, som besto av Eva Marie Woldmo (Krødsherad), Einar Feldman (Modum) og Elin Lesteberg (Krødsherad) sendte dem videre til fylkesmønstringen i Hønefoss. Et uvanlig instrument har de to øvd iherdig på i det siste.

– Jeg fikk min ukulele til konfirmasjonen, sier Lina Holberg.

Hun smittet venninnen Iselin Nitter med interessen. Og da de var på turné med Heggen gospel i Tyskland sist sommer, kjøpte også hun en ukulele.

Jentene forteller at instrumentet skal stemmes helt annerledes enn gitar. Begge deltok i UKM for andre året på rad.

Tungrockbandet Without Regret som øver i garasjen hjemme hos bandmedlem Thor Henning Jahren, spilte seg til Hønefoss med sin selvsnekrede låt. Den eneste deltager fra Krødsherad var Gunvor Raaen (12).

– Etter denne mønstringen er det ingen tvil om at Modum er Norges kulturkommune, sa konferansier Jarle Grøterud.

Og de som gikk videre var:

MODUM: Kaja, Lioba og Sindre (Kaja Kristine Hæhre (dans), Lioba Ancilla Carl (vokal) og Sindre Gøystdal (tangenter) med Gnagsår. Mathias Gundhis (piano) med ”Lost”. Sarah (Sarah Tinlund Hansen med dans). Iselin og Lina (Iselin Nitter og Lina Holberg vokal/ukulele) med ”I`m yours”. Without Regret (Christian Kosacki, Jørgen Insetviken, Kristian Frøyd, Nicolai Røed, Reidar Rauland Johansen, Thor Henning Jahren).

KRØDSHERAD: Gunvor Raaen vokal med ”The Climb”.