Spirituell dronning

FOTO: TORE SANDBERG

FOTO: TORE SANDBERG

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Publikum i Drammens Teater ble bergtatt av Kristin Asbjørnsens kjempestemme.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Sted: Drammens Teater, Studioscenen
Tid: Torsdag 19.00 – 20.30
Publikum: 150 +


SE BILDEGALLERI: Asbjørnsens konsert i Drammens teater

Riktignok stod den ypperlige pianisten Tord Gustavsen også på billetten, men denne konserten ble i første rekke et spirituelt påfyll grunnet en liten barføtt og rødhåret dame som tryllet oss alle som en rundt lillefingeren og holdt oss der med et varmt smil.

Kristin Asbjørnsen har fått et svært trofast publikum både i inn og utland, og med en blanding av Marianne Faithfulls alvorskarakter og Janis Joplins evne til å synge sjela ut i sterke gospel og soulfarger er det ikke å undres over.

Makan til vokalist som tar selv de laveste tonene og får dem til å bevre og gløde skal du lete lenge etter!

Tilbake til bandet så må vi få skyte inn at det er et frodigere band enn Kristin Asbjørnsen noangang har reist med også. En svenske på bass og cello, et par jazzskolerte stjernenavn som vi kjenner fra egne plateutgivelser, og et par musikere som liksom Kristin kommer fra en sjeldent variert bakgrunn med Dadafon og andre sammenhenger der eksperimenteringer ikke er lov men påbudt.

LES OGSÅ: Stillferdig og kraftfull

Dette bandet her svingte mellom velutdannede hippier, jazzfreaks og klassisk skolerte overmennesker. Utrolig hvordan de kombinerte mange av de beste egenskapene fra alle disse leirene.

Det ga mer trøkk på noen låter, mer finstemt melankoli når de tok balladene helt ned i kjelleren, og det var så mange inntrykk av både Kristins dansetrinn/ vokal og musikernes prestasjoner at man nesten ikke visste hvor man skulle feste blikket.

Men om blikket flakket så flakket ikke sjelen i denne konserten et øyeblikk. Dette var bedre enn konserten her sist.

Mer nyansert, mer spisset og variert i samspillet og med enda mer av det spirituelle påfyllet som er så fantastisk med denne artisten. For her kan du virkelig snakke om å legge ut på en reise.

LES OGSÅ: Ga ut soloalbum

Det handler mye om regn, om å være på en reise, om å føle en tilhørighet, om å komme hjem, om å leve i øyeblikket, om en slags visshet om at en dag vil hjertet mitt bryte sammen.

Formet i gospeltradisjonen og afrikansk rytmikk handler det om å tro og om å be sin egen personlige bønn. Om ydmykhet, glede, savn og andre sterke følelser. Det var ikke vanskelig å se eller høre i applausen heller at publikum som kom for å se Kristin Asbjørnsen var helt bergtatt av det denne lille rødhårete kjempestemmen prøver å formidle.

Både ”Trying to get home” og nydelige ”In that morning” fra hennes kritikerroste 2006-album Wayfaring Stranger satt perfekt i den mektigste gospelgryta som er blitt brukt til å koke sammen musikk av noen hvit nordboer.

Og de nydelige følelsene fra hennes nye album The Night Shines Like The Day ga kollektiv gåsehud gjennom sanger som ”And I long to see you again”, ”Rain, oh Lord” og en nesten klynkende stemme helt nedenfra på ”One day my heart will break”.

Det er veldig mye følelser på en konsert med Kristin Asbjørnsen, men først og fremst røres du av en vokalist som har så kontroll på stemmen sin og samtidig leverer hudløs prakt et sted mellom det amerikanerne ville kalt ”smoky & rusty” og det klassisk rene og vakre.

At det ikke bare er pent, slik Sissel Kyrkjebø synger, gir deg et sterkere inntrykk av en artist som har vært på de stedene hun synger om.

Kristin er sammen med Kari Bremnes den kvinnelige artisten du ikke skal gå glipp av i Drammens Teater neste gang!

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et kulturarrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende

Artikkeltags