Det er minner fra en sommerdag for tre år siden Lars Løken har tatt med seg til Galleriet på Gulden Kunstverk. Sine to døtre Emma (9) og Nora (12) og noen av deres venninner. I munter lek på en strand på Jeløya utenfor Moss.

Serier

Utstillingen i Galleriet på Steinberg er den tredje utstillingen med temaet Ved vannet.

– Jeg er veldig glad i å jobbe i serier eller temaer. Finne et tema og jobbe med det til jeg føler at det er uttømt, forklarer Lars Løken på sin blide sørlandsdialekt.
Ved vannet har han holdt på med siden han tok fotografiene for tre år siden. Nå føler han seg ferdig med temaet og er klar for et nytt.

– Hva det blir, vet jeg ikke ennå. Det eneste som er klart er at jeg skal ha en utstilling i Galleri Bi-Z i Kristiansand om ett år, sier han.

Stemning

Lars Løken er opptatt av å formidle stemninger.

– Jeg gjør ikke dette for å revolusjonere verden. Det er viktig å lage bilder som er harmoniske. Stemninger, gjerne med spenning. Det er litt skummelt å hoppe på glatte steiner. De hvitkledte jentene mot en abstrakt bakgrunn kan også påkalle melankoli, forklarer den allsidige kunstneren mens han viser rundt blant de 49 bildene, i både grafikk og maleri.

Vindu

Sørlandskunstneren, som har slått seg ned i Moss, bruker bare tempera. Blander malingen selv av egg, olje, vann og fargepigmenter.

– Malingen er veldig tynn og rennende. Jeg er glad i at ting renner. Legger bildene på gulvet og går over med svaber og heller på maling. Det kan være lag av bilder som skinner gjennom. Jeg kaller det vindu i bildene mine, sier Lars Løken, spent foran sitt første møte med kunstpublikumet på Gulden i dag. Utstillingen varer til 19. oktober.