Svart humor farger filmklubbprogrammet

<b>Årets filmklubb</b> Fra venstre Remi Hoven, Frode Andersen, Ane Sjuls, Ane Storås og Rune Berge, alle elever ved Danvik Folkehøgskole.

<b>Årets filmklubb</b> Fra venstre Remi Hoven, Frode Andersen, Ane Sjuls, Ane Storås og Rune Berge, alle elever ved Danvik Folkehøgskole.

Av
Artikkelen er over 18 år gammel

Høstens filmklubb i Drammen er klar. Programmet inneholder filmer fra alle genre og er blitt til etter en rekke kompromisser i filmklubbens styre. Som vanlig består det av elever fra media og kommunikasjon på Danvik folkehøgskole.

DEL

- Vi satser på kinofilm, som ikke har vært vist på en stund og prøver å få med alle genrer. På høstprogrammet har vi dogmefilm, fransk surrealisme, svart humor, klassisk Hal Hartley og klassisk Monty Python, sier Remi Hoven.

I klartekst består høstprogrammet av «Idiotene», «Delikatessen», «Bernie», «Livets bok» og «Life of Brian».

Den første filmen vises i dag på Sagasentret i Drammen.

Mediaeleven har overtatt Det er blitt en tradisjon at det er elevene ved Danvik Folkehøgskole som holder liv i Drammen filmklubb. Hvert år tar et nytt styre fatt fra bunnen. Det er ingen mulighet for forgubbing, men samtidig må løypa gås opp på nytt hver

$subt_on$Satser i Olsenbandenbyen
$subt_off$Medlemskort i filmklubben koster 60 kroner for et halvår og kan brukes på alle filmklubber i landet. Hver forestilling koster 30 kroner.

- Vi ønsker selvfølgelig at mange kommer. Vi har spredd en mengde flyers overalt hvor den antatte målgruppen fra 16 til 30 år befinner seg og møtt opp på videregående skoler, forteller de uten å ane at Drammen blir kalt «Olsenbandenbyen».

- Man trenger ikke å vite så mye om film
på forhånd, for å ha glede av vårt repertoar. Alle er oppsiktsvekkende på hver sin måte, og når man først har sett denne type film får man lyst til å se flere. Ungdom i Drammen har få alternativene. Det er Hollywood som dominerer kinorepertoaret, sier Ane Sjuls.
Oppfatningen av at bare Hollywoodprodukter er gangbar vare og at film ikke er stueren kultur er ganske utbredt i Drammen, mener danvikelevene.

- Vi forsøkte
å skaffe sponsorer og gikk til et par store dagligvarekjeder som mente at det ikke er noen interesse for det vi driver med. Vi fikk også avslag på søknaden om støtte fra Drammen kommune. Film var liksom ikke kultur for Drammen, sier Remi.

Programmet for våren 2001 er under arbeid. Et av målene er å få tak i kinoversjonen av «The Good, the Bad and the Ugly», en av klassikerne i spaghettiwesterngenren.

Artikkeltags