Komikertrio til Svelvikspillet

KOMIKERTRIO: Tor Erik Gunstrøm, Elin Sogn og Fritjof Såheim spiller i «Den Gode Hensigt» til sommeren.

KOMIKERTRIO: Tor Erik Gunstrøm, Elin Sogn og Fritjof Såheim spiller i «Den Gode Hensigt» til sommeren. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tor Erik Gunstrøm, Elin Sogn og Fritjof Såheim er navnene som vil pryde plakaten til det populære spillet «Den Gode Hensigt».

DEL

SVELVIK: For sjuende gang skal suksesspillet arrangeres til sommeren, og i år satser de på humor og komedie. Torsdag ble de profesjonelle skuespillerne annonsert.

LES OGSÅ: Slagdama blogger i bokform

I komediens tegn

– Det er grusomt å ha sånne hemmeligheter, sier manusforfatter Christin Grilstad Prøis foran en spent forsamling på Svelvik kino.

Hun røper at 2017 blir året med sommermusikal i komediens tegn, og tripper av spenning over å annonsere hvilke profesjonelle skuespillere som skal besette rollene som Overtollbetjent Mathiesen, Jomfru Barbara og Vertshus-Nils. Som de to tidligere årene er det Ellen Nicolaysen som skal spille Vertshus-Johanne.

Salen jubler i ekstase når navnene blir annonsert. Tor Erik Gunstrøm, kjent fra Dizzie Tunes, fikk nylig Kongens fortjenestemedalje for sin tro tjeneste i showbiz, skal ikle seg rollen som Vertshus-Nils. Tidligere Hotel Cæsar-stjerne Elin Sogn tar rollen som Jomfru Barbara, og Lillyhammer-Fridtjov Såheim tar på seg Overtollbetjent Mathiesen sine sko.

– Jeg var her i fjor og så på. Det var kjempegøyalt, forteller Gunstrøm, og høster latterbrøl fra salen med en historie om Svelvikferja.

Prøis avslører at det er nytt manus, nye tvister og mange forandringer for årets Svelvikspill.

LES OGSÅ: Lager teater av flyktningkrise

Lett å si ja

Trioen forteller at det var lett å si ja til å være med på spillet, og at de gleder seg til å tilbringe sensommeren i Svelvik.

– Vi gjør det jo for penga, spøker Såheim.

Han har selv ikke vært med på et slik spill tidligere, men kan relatere seg til Svelvik, da han selv vokste opp i småbyen Son.

Gunstrøm skryter at det profesjonelle håndverket som ligger både foran og bak scenen, og forteller om den gode stemningen han møtte da han overvar spillet i fjor.

– Det var ikke noe amatørteater, uten å si noe stygt om amatører. Det var veldig trivelig, sier han.

Prosjektleder Kristina Veilgaard forteller at Sogn skal utfordres litt i rollen som Jomfru Barbara. Sogn innrømmer at hun har litt prestasjonsangst, men både hun og Såheim er enige at det må til som skuespillere.

– Det er en slags selvskading, spøker hun.

LES OGSÅ: Spiller på stor minnekonsert for Leonard Cohen

Artikkeltags