Mens feriefolket har ergret seg over det dårlige været, har skuespilleren fra Solbergelva tilbragt kriminelle dager på idylliske Gotland som viktig vitne i den nye tyske krimserien "Inspektøren og havet".

Serien er basert på bøkene til Mari Jungstedt, en bestselger i Tyskland. En stor satsing fra det store tyske fjernsynsselskapet ZDF. Kanskje en ny Derrick for norske skjermer.

STORT PROSJEKT. Rune Temte hadde ikke det minste imot å ofre rolige feriedager for filminnspilling på Gotland.

-Et spennende prosjekt og en stor produksjon. Det var 70-80 mennesker på settet. Og veldig dyktige og profesjonelle folk både foran og bak kameraet. Regissøren Anno Saul er en profilert filmregissør i Tyskland. Hovedrolleinnehaver Walter Sittler er et kjent ansikt for det tyske publikum. Og fra nordisk side medvirket kjente navn som Aksel Hennie, Bjørn Flodberg, Peter Haber og Inger Nilsson, som spilte Pippi Langstrømpe, sier Rune Temte på mobiltelefon fra Rogaland Teater, der han finpusser rollen som Kal i forestillingen "Kal og Anna".

DRAP PÅ DRAP. "Sommertid" heter filmen Rune Temte er med i, den ene av fire TV-filmene i den nye krim-serien.
Den tyskfødte inspektøren Robert Anders har bosatt seg på Gotland sammen med sin svenske familie. I "Sommertid" blir sprengningseksperten Morgan Larsson funnet død på stranden Gotska Sandön. Det ser ut som en tragisk ulykke, en sprengladning som har gått av for tidlig. Legen oppdager at Larsson er skutt med en grovkalibret pistol og tilkaller inspektør Anders. Når han begynner å etterforske saken, dukker det opp en liga som smugler heroin og to gamle uoppklarte drap.
Rune Temte er en fyrvokter med viktige opplysninger i saken. Han spiller i fem scener, alle sammen med hovedrolleinnehaveren.
-Alle tyske filmer blir dubbet. Jeg snakket norsk, Sittler snakket tysk. En ny og uvant opplevelse, sier Rune Temte, som ikke vil røpe slutten.

TETT DRAMA. Fra kriminelle dager på Gotland har den travle frilansskuespilleren pakket kofferten for Stavanger og Rogaland Teater, der han skal spille hovedrollen i forestillingen "Kal og Anna", skrevet av den tyske dramatikeren Leonhard Frank.
-Et veldig sterkt etterkrigsdrama. Jeg spiller Kal. Vi er bare tre skuespillere på scenen. En veldig fortettet forestilling. Utfordrende stoff og dyktige folk å samarbeide med. Russiske Oleg Kulikov har regien. Jeg har vært på Rogaland Teater med "Tett på ballen", men det er første gang jeg er med i en av teatrets oppsetninger. Jeg gleder meg, men det blir en hektisk periode. Vi har première 1. september og skal spille 30 forestillinger fram til 6. oktober, sier Rune Temte og vender tilbake til prøvene.