Tett på Terje Aass

Musikkelsker: Terje Aass begynte å spille piano da han var åtte år. Først gikk det i klassisk musikk, etter hver mer og mer jazz. Foto: Vivi Skalleberg

Musikkelsker: Terje Aass begynte å spille piano da han var åtte år. Først gikk det i klassisk musikk, etter hver mer og mer jazz. Foto: Vivi Skalleberg

Artikkelen er over 9 år gammel

Terje Aass har fått seg to nye hofter. Endelig kan han danse tango igjen.

DEL

Drammen: Terje Aass har mange interesser. Og mange store lidenskaper.

Det har resultert i en kjeller stapp full av bøker og en kropp som higer etter å få danse. Bryggeridirektøren skulle bare hatt enda mer tid til å dyrke det han brenner for.

– Mens andre kjederøyker, kjøper jeg bøker, forteller Terje Aass.

Liker Ibsen og Hamsun

I kjellerhyllene er det bøker om menneskesinnet og hjernen, via bøker fra og om krigen, til store norske klassikere og krim.

– Jeg får jo ikke lest alt, men jeg leser hele tiden. Det går mye i fag, men jeg er interessert i alt.

Han smiler og forteller at filosofi og temaet sårbarhet opptar ham. I tillegg til krigen – den blir han aldri ferdig med.

– Av skjønnlitteratur så er Ibsen evig aktuell, og Hamsun skriver fantastisk. Men jeg leser gjerne Jo Nesbø og Stieg Larsson, sier den allsidige ølsjefen.

Gode ord for dagen av Karsten Isachsen eller Per Arne Dahl tar han også med seg.

LES OGSÅ: Aass feiret 175 årsjubileum med eget øl

Glad i jazz

Terje Aass er inderlig glad i musikk. Han forteller hvordan han kom inn i musikken gjennom storbandjazz. Mens andre elsket Elvis og Beatles, nøt Aass jazzmusikkens mangfold. Og han gjør det fortsatt.

Men når han i dag kjøper eller hører på musikk, foretrekker han noe han kan danse etter. Terje Aass er nemlig glødende opptatt av tango. Han elsker det lidenskapelige ved musikken og dansen.

To nye hofter gjør at han igjen kan føre sin kone etter tangorytmene.

– Jeg skulle ønske jeg begynte å danse før, sier han.

Nå håper han å kunne danse til han er minst 80 år...

Artikkeltags