I Galleri Lille Athene, et steinkast fra inngangen til Fløibanen, får drammenskunstneren sitt første møte med kunstpublikum i byen mellom de syv fjell. Med landskapsmalerier inspirert av sommerens opphold på Oscarsborg i Holmsbu.

FLOMMET OVER. De rundt 30 maleriene Ragnar Sten tar med seg over fjellet er en helt ny serie.
-Madonna-serien i fjor var viktig. Da jeg kom ut på Oscarsborg i sommer, flommet det over, og jeg var tilbake til naturen. Etter en traurig vår med mange motbakker, var det deilig at det løsnet, sier Ragnar Sten. Tilbake i Drammen etter et fantastisk arbeidsopphold i Holmsbu, fikk han spørsmål av Lars Holst-Larsen om han ville stille ut i hans nye galleri i Bergen.
-Jeg takket ja. Hadde så mange nye arbeider. Og Bergen er en viktig by, sier Ragnar Sten.

SVENSKE FARGER. Det lyser gult og blått av maleriene, som lener seg mot bokhyller og skap. De samme fargene som inspirerte ham under kreative sommeropphold på Konstepidemin i Göteborg.
-Det er blitt svenske farger igjen. Det er mye blått og gult ute i Holmsbu. I midten av juli lyser kornåkrene gule. Man kan nesten se kornet gro og gulnes fra dag til dag. Omgivelsene har alltid preget meg. Jeg føler en dialog med bildene. Jeg føler meg trygg på det som kommer til meg, sier Ragnar Sten.

I FULLFORMAT. Kunstutstillingen som åpner i Bergen søndag 30. september er begynnelsen på det som skal skje i Galleri Athene i Drammen i desember. Ragnar Sten er utvalgt for årets desembersatsing i galleriet i Gjetergaten, i fint selskap med tidligere desemberkunstnere som Ferdinand Finne og Kai Fjell.