Barndommens opplevelser i svømmehallen i Kragerø har inspirert Ane Sagatun til utstillingen "to tette og ei badehette", den første separatutstillingen i Trompetfabrikken i Tingstua i Hokksund.
En gammel slitt badehette i latex kjøpt på loppemarked er støpt om til porselen. Noen henger til tørk på knagger i garderoben, noen kan brukes både som bolle og til pynt, og i prosjektrommet henger de som lamper både fra tak og vegger.
Ane Sagatun er 27 år og andreårsstudent ved Kunsthøyskolen i Bergen.
-I prosjektet "to tette og ei badehette" vil jeg utfordre konvensjonen om hva keramikk og design skal være. I porselen får badehetta verdi som formalt objekt. Den er symbol for opplevelser og bading. Og kan også ses som beskyttelse mot omverdenen. Jeg var veldig glad i å bade, men jeg husker også frykten for ikke å ha den rette badehetta og bededrakt., sier Ane Sagatun foran dagens åpning..
-Vi synes det er hyggelig å markere ettårsdagen med åpningen av denne fantastiske, vakre og humoristiske utstillingen. Det er nettopp denne type utstilling vi ønsker i Trompetfabrikken. Og de rosa badehettene gjør seg veldig godt til resten av interiøret, sier Eva Beate Laugerud. "to tette og ei badehette" varer til 27.november.