Travel på rød løper

FILMPREMIÈRE. Ann Kristin Sømme fra Gulskogen går spennende dager i møte, og en travel høst. FOTO: SVEN ERIK RØED

FILMPREMIÈRE. Ann Kristin Sømme fra Gulskogen går spennende dager i møte, og en travel høst. FOTO: SVEN ERIK RØED

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Til uken er det première på den norske familiefilmen "Trigger". Hovedrolleinnehaveren er klar for den røde løperen.

DEL

-Filmen er veldig spennende, litt rørende, litt morsomt og litt trist. Jeg tror den blir fin, sier Ann Kristin Sømme (11) fra Gulskogen.
Riktignok har hun ikke sett mer av den enn de fleste andre: Traileren som ligger på internett. Hun har vokst mange centimeter siden opptakene i fjor høst, da vi sist så henne som elleveåring prøve å sette grime på den jevngamle filmhesten Capoti. Hesten har den egentlige hovedrollen i filmen.

FABRIKKSJEF. Mye har skjedd siden den gang.
-Jeg er blitt fabrikksjef, ler hun.
Ann Kristin skal være programleder i NRKs nye tv-program "Fabrikken", som skal vise videofilmer laget av barn og ungdom.
-Jeg skal presentere de innsendte bidragene sammen med en gutt jeg ikke har møtt ennå. Sammen skal vi inspirere barn og unge til å sende inn filmer de har laget selv.

NY FILMROLLE. Hun var alene på audition denne gangen. Slik er det når man først har havnet i arkivet til den som jobber med casting.
Men først skal hun gjøre unna en liten rolle i Lars Daniel Krutzkoff Jacobsens langfilmdebut "5 løgner".
-Jeg skal spille datteren til hovedrollen, forteller hun. Nok et resultat av å ha havnet i arkivet. Opptaket tar bare to, tre dager og er peanuts i forhold til innspillingen av "Trigger". Da var hun borte fra skolen i to måneder og måtte lese lekser på egen hånd etter en streng ukeplan. I tillegg til lange dager på settet: Av sted hjemmefra klokken halv seks om morgenen og tilbake ved åttetiden om kvelden.

SCENEVANT. -Etterpå var jeg skikkelig sliten, jeg var ikke sammen med venner på uker, men hallo: Det var kjempegøy, sier hun.
"Fabrikken" blir mindre tidkrevende, bare en dag hver fjortende dag, og opptakene kan godt foregå i Drammen.
-Hvordan får du det til?
-Vet ikke. Det kommer helt naturlig.
-Hun har alltid vært scenevant, sier pappa Raymond Sømme.

SANT NOK. Ann Kristin Sømme sto på scenen i Barnas Grand Prix første gang da hun var syv, og kom til finalen. Neste gang var hun ni og ble nummer to. Da hun ville være med for tredje gang sa familien stopp. Da var hun allerede i gang med "Trigger", og hun får neppe grønt lys hvis det skulle dukke opp flere filmtilbud med det første. Snart begynner hun i 7. klasse, og hun har fortsatt litt å ta igjen.
Ved siden av går hun på "drama" på Kulturskolen en kveld i uken og danser freestyle i et dansestudio i to Hun begynte med ballett da hun var tre.
Snart skal hun på turné for å promotere filmen, og så premièren selvsagt. Hun er litt i tvil om hvordan hun skal forholde seg til den røde løperen.
-Er det bare å gå, eller...?


Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et kulturarrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende

Artikkeltags