Hun ønsker å formidle noe gjennom fotografiene. Derfor hun har kalt debututstillingen ”Et møte med livet”. De 18 utvalgte bildene er de som har betydd mye for 28-åringen.

- Jeg synes det er gøy å jobbe med bilder som har en dypere mening. Det er fire sider ved fotografiene. Jeg ønsker å formidle følelser. Kanskje vekke håp. Derfor er det fint å stille ut i Olavskirken. Kirken er et sted der mange av pasientene ved Modum Bad kommer. De har ulike bakgrunner, livshistorier og skjebner. Jeg ønsker at de skal kjenne igjen følelser som bildene mine rommer og at de kan vekke håp, sier Kvalnes.

Livets smerte og glede

Hun vil gjerne formidle at livet har lyse og mørke sider; skygge og sol, godt og vondt, kaos og stabilitet, smerte og glede.

- Og jeg vil formidle relasjoner. Til seg selv, sin neste og til Gud. Og så vil jeg fortelle om hvordan jeg selv kom fra livets skyggeside inn i solskinnet, sier hun.

Under åpningen av fotoutstillingen torsdag kveld vil Trine Kvalnes være til stede i Olavskirken for å svare på spørsmål. I katalogen er hvert foto tilknyttet et skriftsted fra Bibelen, men hun ønsker at publikum skal være frie til å trekke egne konklusjoner. Utstillingen er åpen hver dag til og med 20.juni.

Teologistudent

Trine Kvalnes forteller at hun har to års utdanning i foto fra videregående skoler i Randaberg og Strømmen, samt fotolinjen Global Image ved Bjerkely Folkehøyskole på Flisa. 28-åringen tar nå bachelor-grad i praktisk teologi ved Ansgar Teologiske Høyskole i Kristiansand. Hun er også engasjert som frilansjournalist og vikar i Bygdeposten. Trine Kvalnes opplyser at utstillingen i Olavskirken ikke er en salgsutstilling, men at det er mulig å bestille bilder.

Sykehusprest Jon-Erik Bråthen og kulturansvarlig Helge Harila synes det er fint å bruke Olavskirken til utstillinger.

- Gjennom mange år har kirken hatt ikoner. Særlig i den ortodokse kirken symboliserer de vinduer mot himmelen. Det er ikke bare du som ser på bildet, men ikonet ser også på deg – altså en toveiskommunikasjon. Disse fotografiene blir en type moderne ikoner som formidler noe til den som ser på, sier Jon-Erik Bråthen.

Les flere kulturnyheter her