Gå til sidens hovedinnhold

Vant festivalaudition

● To band sterkest på Buddy ● Belønnet med booking

Artikkelen er over 6 år gammel

Åtte band kjempet om to ledige plasser på Working Class Heros festivalplakat. Her er vinnerne.

DRAMMEN: - Dette føles veldig stort, og er absolutt ikke noe vi trodde kom til å skje, sier Ola Borglin. Han utgjør folkpopduoen Indigorado med samboer Cathrine Witzøe.

Working Class Hero hadde sitt debutår i 1999 og er Drammens lengstlevende festival. I år gikk de nye veier for å tiltrekke seg talent å sette på plakaten.

De siste to torsdagskveldene har åtte artister/band spilt showcase på Buddy under fanen «Tjuvstart». De to «beste» showcasene ble belønnet med spillejobb på årets festival.

LES OGSÅ: Fulle hus for Alice i Eventyrland

Opprømt

– Vi vil finne ut hva som rører seg i musikkmiljøet og få opp de usignerte artistene, sier Kenneth Midtskogen fra festivalstyret. Sammen med Christer Johansen, Simen Kjeksrud og Live Foyn Friis utgjorde han juryen som plukket ut vinnerne av festivaljobb.

Sent torsdag kveld ble det klart at Indigorado og hiphopkvintetten Pinlig Stillhet, fra Sandefjord og Drammen, viste seg en festivaljobb verdig.

- Jeg føler meg fortsatt veldig opprømt, sier Borglin.

LES OGSÅ: Ungdommene imponerte UKM-juryen

Stas på Buddy

- Det er stas bare å bli booket som ett av åtte band som fikk spille på Buddy. De andre bandene vi så der var superdyktige. Så jeg var helt sikker på at et annet band skulle bli plukket ut framfor oss, sier han.

Working Class Hero har blitt arrangert på Union siden oppstarten.

I år har festivalen bestemt seg for å flytte hele kalaset til Sølfastøya.

LES OGSÅ: Begynner som bryllupssjåfør

Kommentarer til denne saken