Veiviser til fiskelykke

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Dette er mannen som avslører de hemmelige fiskeplassene.

DEL

Trodde du at du hadde en tue helt for deg selv akkurat der hvor fisken alltid biter? Ikke nå lenger, hvis du har nevnt det for Ingar Heum, lidenskapelig fisker og forfatter fra Hoff.
I begynnelsen av mars kommer boken alle med dårlig fiskelykke trenger. "Sportsfiske langs Oslofjorden" inneholder lokalkunnskapen som er avgjørende for fisketuren i skogen, langs kysten, i saltvann og ferskvann over et stort område. Detaljene er mange. Hvordan våger han?
-Opplysninger gitt i all fortrolighet er ikke røpet, og detaljene går tross alt ikke med på tuenivå. Men det kan jo tenkes at noen som trodde de hadde et vann for seg selv som ingen andre visste om, må revurdere. Men det må de leve med, sier Ingar Heum.

GRUNDIG BESKREVET. Tyrifjorden, Drammenselva og Lierelva er grundig beskrevet. Likeså vann og tjern i Finnemarka.
-Tyrifjorden er på mange måter en utfordring. Det er ikke mulig å peke ut steder som gir best fiske, men nordfjorden er best når det gjelder gjedde. Ørret fins overalt i fjorden, og det er dorgerne som får mest. Når det gjelder Finnemarka har jeg droppet noen pytter. Mange vann sliter fortsatt med virkningen av sur nedbør, mens det andre steder er naturlig kalk i fjellet, særlig i østlige områder over mot Modum. De bynære vannene er godt kultivert. I et par av dem ovenfor Krokstadelva er det røye, en art som også fins i vann i Hurum og Svelvik. Drammensfjorden er kjent for godt isfiske. Den har stor torsk og mye sjøørret, men la de slanke fiskene gå, sier Ingar Heum.

LANG ERFARING. Han er 40 år og har brukt seks, syv av dem på innsamling av opplysninger og manus. Kildene er sammensatte.
- Jeg har egenerfaring fra fiske i området i 20 år og har mange venner som er sportsfiskere. Andre vesentlige kilder er rapporter fra fisketilsynet og fiskeforeninger, internett og aviser. Jeg har samlet i mange år både i hodet og på papiret, sier han.
Boka har mye informasjon om alle typer fisk, og alle fiskeslagene omtales grundig. Isfiskerne får vite noe om isforhold og konkurranser, fluefiskerne om brukbare forhold både langs kysten og i innlandet og meitefiskere hvor fisken liker meitemark. For havfiskerne er det GPS angivelser av dyp og grunner.


Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et kulturarrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende

Artikkeltags