DRAMMEN: Sendingen starter klokka 17.30!

KulturAid Drammen er et samarbeid mellom Byen Vår Drammen, Drammen kommune og Drammens Tidende for å hjelpe lokale artister i en vanskelig tid.

Hver mandag, onsdag og fredag er det konserter, standup og annen kultur direktesendt hjem til deg – helt gratis. Sendingen kan du følge på dt.no (alltid på denne siden som du nå leser) og drammen.no.

Alt strømmes også direkte på Facebook, som egne arrangementer og på sidene tilhørende Byen Vår Drammen og Drammens Tidende.

Fredagens artister

Camara/Jørgensen/Sahajpal/Benonisen

Interkultur i Drammen kommune har i anledning KulturAid tatt initiativ til et samarbeidsprosjekt med fire svært dyktige kunstnere, alle med ulik bakgrunn og kulturuttrykk som utgangspunkt.

Sammen skaper de fire noe helt unikt, som vi får en verdenspremiere på fredag.

Sidiki Camara er en framstående perkusjonist fra Mali, som har reist jorden rundt som musiker, og har vært ansvarlig for å bringe vestafrikanske rytmer inn i norsk og internasjonal jazz.

Etter at Camara flyttet til Norge i 2010, har han samarbeidet med ledende norske jazzmusikere som Bugge Wesseltoft, Audun Erlien og Bendik Hofseth.

Med seg på scenen får han selskap av en mann som er kjent for mange her hjemme. Drammenser og musiker Espen Jørgensen maler poetiske bilder for det indre øyet, og tar lytteren med på reiser gjennom naturlandskap og farger fra alle årstider.

Rohini Sahajpal er tredje musiker i ensemblet. Hun har fått undervisning i indisk klassisk musikk siden hun var liten, og har de siste årene blitt en anerkjent musiker som har spilt på blant annet Melafestivalen, Molde Jazzfestival, Festspillene i Harstad og turnert med Rikskonsertene.

Siste person i firkløveret er Ida Benonisen fra Lier. Hun er tidligere vokalist, men har senere funnet sin egen stemme gjennom slampoesien. Hun bruker slampoesien til å uttrykke hvordan hun opplever verden og samfunnet rundt seg.

Kvelden og Natta

Kvelden og Natta er et band fra Drammen som ble startet i 2019, og har nylig gitt ut sin første singel. De spiller energisk, melodisk rock på grensa til pønk, med små innslag av psykedelia. Sangene forteller historier om byfolk på ville veier, som drømmer om en dag i sola mens de teller tap på nettene. Instrumenteringen er gitar, bass og trommer som krangler med den analoge elektronikkens naturlige begrensninger.

Kvelden og Natta lanserte sin første utgivelse «Kvelden + Natta» 22. mars på Natta Plateselskap – en digital sjutommer med låtene «Kan du gi deg» og «Sola går ikke ned».

Førstnevnte låt ble satt på P3s «Best akkurat nå» liste på Spotify. Ruben Gran i P3 skrev blant annet: «Snodig forfriskende, selv om dette er melodisk pønkrock av en type og en tid som for lengst er bak oss. Jeg blir skikkelig glad, nesten ikke nostalgisk».

Samme låt ble også anbefalt av NRK Urørt. Låtene har oppnådd godt over middels tall for en norsk rockeutgivelse på deres første to uker på digitale strømmetjenester.

Bandet jobber nå med innspilling av debutalbumet, som skal være klart i løpet av høsten 2020.

Vipps til artistene

Scenen som brukes er på Quality Hotel River Station, eller «brunosten» på folkemunne. Her er det hele fem kameraer som bringe opplevelsen hjem til deg. Arrangementet er klarert med kommunens smittevernråd.

Du kan hjelpe artistene ved å sende et frivillig beløp på en egen Vipps-konto (nummer 21751).

HER FINNER DU ALLE TIDLIGERE SENDINGER:

Mandag 23. mars:

Onsdag 25. mars:

Fredag 27. mars:

Mandag 30. mars:

Fredag 3. april:

Onsdag 8. april:

Lørdag 11. april:

Mandag 13. april:

Onsdag 15. april: