MJØNDALEN: To lag som kjempet i hver sin ende av tabellen møttes til oppgjør på Consto Arena i siste serierunde. De brune kjempet for kvalikplass, mens bodøværingene kjempet for seriegull. Alt lå til rette for det som skulle bli en kamp for de tre poengene under flomlysene i Mjøndalen. Det hele skulle imidlertid bli avgjort raskere enn som så.

Selv om Mjøndalen måtte kjempe med nebb og klør for å unngå direkte nedrykk, kom de raskt til kort mot Bodø/Glimt. De gulkledde viste at de mente alvor allerede i de innledende minuttene. Kampens første mål satt de i kassa i det 2. spilleminutt, mens 0-2-målet kom et drøyt minutt senere. Skjebnekampen kunne neppe startet verre for bruntrøyene.

Målscorerne var henholdsvis Erik Botheim og Amahl Pellegrino, som begge ble hyllet av de mange hundre fremmøtte Glimt-supporterne. Botheim fikk det relativt enkelt foran mål, da Joackim Olsen Solberg begikk en tabbe og nærmest serverte motspilleren ballen. For Pellegrino sin del gjorde han et godt stykke arbeid i forkant av matchens andre scoring. Den tidligere MIF-spilleren rundet Idar Lysgård og plasserte ballen innenfor nettmaskene.

Se høydepunktene fra kampen her:

Mjøndalen fikk den verst tenkelige starten mot Bodø/Glimt søndag kveld. Det ble svært vanskelig å komme tilbake mot gulljagende nordlendinger. Se høydepunktene her.

Glimt med god kontroll

Tross tomålsledelse fortsatte Glimt å presse Mjøndalen på egen hjemmebane. MIF virket imidlertid ikke å ha gitt opp kampen om seier, men klarte ikke å utrette stort mot laget som senere skulle feire seriegull. 24 minutter inn i matchen fikk de gulkledde en megasjanse, men ballen havnet akkurat utenfor stengene.

Mot pause hadde MIF avverget at Glimt avanserte ytterligere. Et par gule kort var utdelt til diverse Mjøndalen-spillere i løpet av omgangen og mye tydet på at de fortsatt ville kjempe om de tre poengene. De hadde imidlertid ikke gitt seg selv det letteste utgangspunktet etter at de slapp inn to tidlig i kampen.

Det sto dermed 0–2 til gjestene idet lagene entret garderobene for pause.

Stavås Skistad inn

Mjøndalen gjorde ett bytte etter den trøblete førsteomgangen. Stian Semb Aasmundsen gikk av matta, mens Erik Stavås Skistad kom innpå. Skulle de brune klare å snu dette til sin fordel? Eller var førstedivisjon i 2022 et faktum om 45 minutters tid?

Det skulle ikke ta lange tiden før Glimt fikk konstatert at de også i denne omgangen skulle være det ledende laget på ballen. Gjestene gikk ut i offensiv stil og fortsatte det høye presset mot hjemmelaget. Fem minutter inn i omgangen kom de til en solid sjanse nok en gang. Idar Lysgård reddet med klypene.

«Om vi går opp eller ned, skal vi alltid værra med», sang supporterne nå på tribunen. Mye tydet på at MIF-fansen nå skulle se mye OBOS-liga-fotball i 2022.

Solid sjanse

I det 65. minutt kom Mjøndalen til det som for deres del hadde vært matchens beste mulighet. Martin Rønning Ovenstad klinte til fra avstand, men ballen fløy over tverrliggeren. Det skulle ikke lykkes å sette ballen i mål for de brune. De hadde heller ikke hatt mange sjansene til å gjøre nettopp det.

Klokka begynte å gå for MIF, som måtte score tre mål i løpet av de siste tjue minuttene for å i det hele tatt kunne håpe på kvalik. De brune var mer offensive nå, men det var fortsatt langt opp til nivået til motstanderlaget, som til stadighet styrte det som skjedde ute på kunstgresset.

Mjøndalen gjorde flere bytter utover i omgangen, men ekstra spesielt ble det da Christian Gauseth gikk av matta for siste gang i sin fotballkarriere. Tydelig preget av situasjonen brukte han lang tid på å klemme både lagkamerater og takke fansen før han gikk opp på tribunen.

Nytt Glimt-mål

I det 79. minutt scoret Bodø/Glimt for tredje gang i kampen. Fredrik Bjørkan klinte til og sendte ballen gjennom hele feltet og inn i buret. 0-3 på Consto Arena.

Mjøndalen klarte altså ikke å gjøre noe med de gulkledde seriemesterne fra nord. Dermed er OBOS-ligaen 2022 et faktum for Vegard Hansens menn.

Kampfakta Mjøndalen-Bodø/Glimt

Fotball. Eliteserien menn:

Mjøndalen-Bodø/Glimt 0-3 (0-2)

Consto Arena, 3.050 tilskuere

Mål: 0-1 Erik Botheim (1), 0-2 Amahl Pellegrino (3), 0-3 Fredrik Bjørkan (78).

Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval.

Gult kort: Joackim Olsen Solberg, Lars Olden Larsen, Mjøndalen.

MIF (4-3-3): Idar Nordby Lysgård – Syver Skaar Eriksen, Markus Nakkim, Nikolas Walstad, Joackim Olsen Solberg – Stian Semb Aasmundsen (Erik Stavås Skistad fra 45.), Christian Gauseth (Brinder Singh fra 74.), Ole Amund Sveen (Albin Sporrong fra 81.) – Lars Olden Larsen, Fredrik Brustad (Kent Håvard Eriksen fra 75.), Martin Rønning Ovenstad (Benjamin Stokke fra 74.).

Bodø/Glimt (4-3-3): Nikita Haikin – Alfons Sampsted, Brede Moe, Marius Lode, Morten Konradsen (Fredrik Bjørkan fra 68.) – Hugo Vetlesen (Sondre Brunstad Fet fra 77.), Patrick Berg, Ulrik Saltnes – Ola Solbakken, Erik Botheim (Victor Boniface fra 88.), Amahl Pellegrino.