Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne (30) alvorlig skadet etter å ha blitt påkjørt av tog

Artikkelen er over 2 år gammel

Kvinnen skal ha snublet i en koffert og falt ut i sporet før hun ble påkjørt av et tog ved Drammen stasjon. Vedkommende er fraktet til Ullevål sykehus med luftambulanse.

Oppdatert 11. mars: I en tidligere utgave av denne saken skrev vi at kvinnen er i 20-årene. Mandag opplyser Oslo Universitetssykehus at kvinnen er 30 år gammel.

DRAMMEN: Like før klokken 18 var det full utrykning til Drammen togstasjon, etter melding om en kvinne som skal ha blitt påkjørt av et tog.

Ifølge politiets operasjonsleder, Tore Grindem, falt kvinnen ut i sporet ved plattform 2, før hun ble påkjørt av et forbipasserende tog.

– Det pågår livreddende arbeid, sa Grindem kort tid etter at nødetatene hadde kommet fram.

– Snublet i koffert og falt

Etter å ha sett overvåkingsvideo fra ulykkesstedet, kan oppdragsleder Maryan Jorde fortelle mer om handlingsforløpet:

– Kvinnen har stått på perrongen sammen med en venninne, da hun snublet i en koffert og falt i sporet idet toget kjørte inn på stasjonen. Hun har så havnet i klem og blitt flyttet noen meter av toget, forteller Jorde.

Kvinnen er 30 år gammel og ble først fraktet til Drammen sykehus med ambulanse, før hun kort tid etterpå ble fløyet videre til Ullevål sykehus med luftambulanse.

Tilstanden hennes betegnes som alvorlig skadet, men det kan også dreie seg om kritiske hodeskader, opplyser Grindem.

Jorde forteller i 22.30-tiden søndag at kvinnens tilstand fortsatt betegnes som alvorlig skadet. Hun opplyser også at kvinnens venninne er tatt hånd om av politiet og er nå sammen med sin familie.

Den skadde kvinnens pårørende er varslet om hendelsen.

Saken fortsetter under bildet

 

Full stans i togtrafikken

All togtrafikk ble midlertidig stanset i rundt en time som følge av ulykken. Drammen togstasjon ble i samme periode helt stengt for publikum. 

Klokken 18.56 begynte togtrafikken å gå som normalt igjen, opplyser Bane Nor.

Spor 2 vil imidlertid være stengt mens politiet etterforsker ulykken. Trafikken avvikles fra de øvrige plattformene ved Drammen stasjon.

– Vi jobber med å innhente overvåkingsvideo av hendelsen og videre avhør av vitner, sier operasjonslederen.

Saken oppdateres!

Les også

Drammenserne lot seg friste av strålende sol

Les også

Champagnelunsj+dans på bordet = sant