DRAMMEN: Familien bekrefter dødsfallet overfor Drammens Tidende.

Den avdøde kvinnen var i 70-årene og hjemmehørende i nåværende Asker kommune. Hun døde etter å ha ligget på sykehuset i over en uke, siden forrige tirsdag.

Drammens Tidende var i kontakt med Vestre Viken torsdag kveld, som ikke ønsket å kommentere dødsfallet før de daglige oppdateringene som publiseres klokken 14.00. Etter Drammens Tidendes publisering fredag beklager sykehuset at de ikke informerte om dødsfallet.

– Her var det svikt i interne rutiner, dette skulle selvfølgelig vært sendt ut som en pressemelding. Det beklager vi, sier kommunikasjonssjef Hege Frostad Dahle i Vestre Viken helseforetak.

Torsdag bekreftet fagdirektør Ulrich Spreng at det ligger pasienter på intensivavdelingen ved Drammen sykehus, og at de er tilkoblet respirator.

Fredag ettermiddag er 15 pasienter innlagt på Drammen sykehus med påvist koronasmitte.

Pasienten som torsdag døde er den 16. personen i Norge som har mistet livet av covid-19. Ifølge VGs oversikt er 15 av de 16 dødsfallene eldre mennesker. Gjennomsnittsalderen til de avdøde er ifølge Folkehelseinstituttet 83 år. Dødsfallet er det første i drammensregionen.