Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne funnet død på Landfalløya – én siktet

En kvinne i 70-årene er funnet død i en leilighet på Landfalløya. En kvinne i 30-årene er pågrepet i forbindelse med drapet.

DRAMMEN: Politiet har torsdag formiddag gjort funn av en død kvinne i en leilighet på Landfalløya. Politiet bekrefter litt over klokken 15 at kvinnen ble drept.

Det var et stort oppbud av nødetater i området. Politiet var til stede med sju patruljer, i tillegg til flere ambulanser og helsepersonell, ifølge Drammens Tidendes reporter.

– På bakgrunn av vitneopplysninger har politiet pågrepet en person i forbindelse med drapet, forteller politistasjonssjef i Drammen Øyvind Aas.

Kvinnen, som er i 30-årene, er siktet for drap. Kvinnen er kjent av politiet fra tidligere.

Aksjon

Politiet ønsker foreløpig ikke å kommentere hvordan kvinnen ble drept av hensyn til den videre etterforskning og avhør av mulige vitner ønsker, opplyser de i en pressemelding.

– Vi vil nå etterforske dødsfallet for å forsøke å finne ut hva som har skjedd. I tillegg til taktisk etterforskning på stedet får vi også bistand fra Kripos til den tekniske etterforskningen, forteller han.

Ifølge politiet er det trolig ingen relasjon mellom avdøde og den pågrepne, sier han.

Ved 12.40-tiden aksjonerte politiet mot en annen bolig i området, og pågrep kvinne. Etter det Drammens Tidende kjenner til er det kvinnen som ble pågrepet, som nå er siktet for drap.

En annen mann som oppholdt seg på adressen, ble anholdt av politiet.

Han ble innbrakt som vitne, og er ut over dette ikke knyttet til drapssaken, opplyser politiet.

Innsatsleder i politiet Vidar Gulbrandsen opplyser at personen som er pågrepet har vært på stedet i natt.

– Vi kommer til å stille henne spørsmål om hva som har skjedd der i natt, sier han til Drammens Tidende.

Kripos

Politiet vet identiteten til den avdøde kvinnen. Ifølge innsatslederen skal de pårørende være varslet. Han opplyser at kvinnen som ble funnet død er i 70-årene.

Kripos skal nå bistå politiet i etterforskningen.

– Vi vil nå etterforske dødsfallet for å forsøke å finne ut hva som har skjedd. I tillegg til taktisk etterforskning på stedet får vi også bistand fra Kripos til den tekniske etterforskningen, forteller Aas.

Saken oppdateres.