Kvinne-jubel for Frivillighetsprisen

GLADE VINNERE: Jasmin Kvinnenettverk ble tildelt Frivillighetsprisen 2019. Ifølge Ana Maria Silver-Harper (nr. to f.h.) var det den gode, gamle norske syklubben inspirasjon da nettverket ble stiftet for fem år siden.

GLADE VINNERE: Jasmin Kvinnenettverk ble tildelt Frivillighetsprisen 2019. Ifølge Ana Maria Silver-Harper (nr. to f.h.) var det den gode, gamle norske syklubben inspirasjon da nettverket ble stiftet for fem år siden. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Jubelen sto i taket da Jasmin Kvinnenettverk Frivillighetsprisen i Drammen.

DEL

DRAMMEN: – Det er så stort. Det er helt ubeskrivelig. Vi klarer nesten ikke å tro det, sa Ana Maria Silva-Harper, ifølge kommunen som omtaler prisutdelingen på hjemmesiden sin.

– Jeg kan bare si wow, wow, wow, var Fathias reaksjon.

LES OGSÅ: Fra kvinneaktivist i Afghanistan til prosjektleder i Jasmin kvinnenettverk i Drammen

Inspirert av syklubben

Tradisjonen tro ble årets frivillighetspris i Drammen delt ut 5. desember, som er FNs internasjonale dag for frivillighet. I alt ni kandidater var nominert til prisen, og kvinnenettverket som Silva-Harper og fire andre kvinner startet for fem år siden stakk altså av med den høythengende hederen.

– Vi jobber for kvinner som har vært litt glemt i mange år i Drammen. Og vi bruker kvinner som ressurs i stedet for en stakkar som skal hjelpes, sa Ana Maria Silva-Harper.

Hun forteller i kommunens nyhetsmelding at Jasmin er inspirert av den norske syklubben. Som innvandrerkvinne var det ikke lett å komme inn i syklubben, så de startet sin egen «syklubb», eller kvinnenettverk som de kaller det. Det har bare blitt større og større.

Allsidig aktivitet

I dag har foreningen 30 aktive medlemmer og frivillige, og opp mot 70–80 deltakere på ulike aktiviteter. I samarbeid med kommunens omsorgstjenester drifter Jasmin kvinnenettverk Café Schultz på Strømsø tre dager i uken. Jasmin drifter også en treningsgruppe, en systue og kreativt verksted på Union og samarbeider med DNT Drammen og omegn om driften av kiosken ved Blektjern.

Kvinnenettverket har fokus på hva kan du bidra med, fremfor hva kan jeg hjelpe deg med.

– Vi gjør Drammen rikere og til et bedre sted å bo, sa en strålende fornøyd Silva-Harper.

LES OGSÅ: Kanskje vi skal spørre kvinnene selv? (debatt)

– Et «power-team»

Prisen ble delt ut av ordfører Tore Opdal Hansen.

– I Drammen er det mye varme og engasjement. Det er folk som bryr seg om sitt lokalmiljø og bidrar i utallige aktiviteter og mange viktige sosiale fellesskap, sa ordfører Tore Opdal Hansen i talen sin.

Ordføreren trakk også fram de andre nominerte.

– Dere skal vite at innsatsen som dere gjør blir satt pris på! Det er alltid vanskelig å plukke ut bare en vinner. Flere av dere har bidratt i mange år, noen har utmerket seg med spesiell innsats for en viktig sak eller spesielt sårbare grupper, sa Opdal Hansen og avsluttet talen med følgende hyllest til Jasmin-kvinnene:

– Jasmin kvinnenettverk er rett og slett et «power-team» med feiende flotte kvinner som ønsker å styrke kvinners muligheter til selvutvikling og deltakelse i samfunnet. Dere er en stor inspirasjon!

NI NOMINERTE: Alle var til stede i storstua i rådhuset og mottok velfortjent hyllest, her sammen med ordfører Tore Opdal Hansen (t.h.).

NI NOMINERTE: Alle var til stede i storstua i rådhuset og mottok velfortjent hyllest, her sammen med ordfører Tore Opdal Hansen (t.h.).


Artikkeltags