La de rette folkene havne i skammekroken

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hele forsiden i Drammens Tidendes papiravis torsdag 8. oktober preges av bilder av rådmannens ledergruppe i dagens Drammen kommune. Greit nok!

Spekulasjoner om «hvem må gå». Så kommer overtrampet, ja, sågar overgrepet, på dt.no senere samme dag. Samme illustrasjon, men nå med fire store røde kryss over ansiktene. Fire store nådestøt. Kan bare vri kniven om i hjertene.

For hva galt har disse fire gjort? Ingen ting! De har åpent og ærlig søkt på en jobb og fått den. Solgt arbeidskraften sin til Drammen kommune, der de er lønnsmottakere som så mange andre.

Hvorfor ble de så mange som åtte i denne ledergruppa? Jo, det er et politisk ansvar. Det var fellesnemnda som utredet den nye kommunen, det vil si kommune- og bystyrerepresentanter, som insisterte på at ingen skulle miste arbeid i den nye kommunen, men skulle slankes ved turn-over, og at ny ledelse skulle hente folk fra både Svelvik og Nedre Eiker og Drammen.

Så spør fellesnemnda! Ansvaret ligger der. Bare den føringen gav jo rådmannen en «påholden penn». Elisabeth Enger gjorde lojalt det det politiske lederskapet sa.

Så ble det valg. Det ble nok sagt litt av hvert på de ulike politiske bakrommene, og vips, så har noen «second thoughts».

Noen, kanskje de mest toneangivende i utredningsprosessen, har jo ikke engang tatt gjenvalg. De kan bare gjemme seg i «musehullene» sine nå – er ute av det med erklært ansvarsfrihet.

Men ærlig talt, Espen Sandli, dette vet du også godt, så vær nå redelig og la de rette folkene havne i skammekroken hvis du på død og liv vil ha noen dit, ikke de som på normalt vis har søkt og fått en jobb.

Les også:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken