Busstur etter busstur, biltur etter biltur, ofte helt til Sverige hvor bandyhallene ligger på rad og rekke. På leit etter is og tid på is.

Speilblanke isflater som venter på sylskarpe jern og raske bein.

Nå på vinterstid leverer nok Drammen og Marienlyst den sterkeste isflata i mils omkrets. Selv småguttelagene får nypreparert bane til 2. omgang. Et banemannskap som står på til alle døgnets tider.

Naturis er nesten blitt et ukjent begrep. 

Drammens bandyungdom.

Det er ikke bare at de leverer glitrende bandy, men det jobbes med hele mennesket, med verdier og med holdninger. Det er laget som leverer. Alltid.

I dagens samfunn er det utrolig viktig.

Vi trenger alle noen å se opp til. 

Idrettsforbilder som er hel ved. De har et trenerteam som jobber sånn.

Feil er justerbar læring, sier Anders.

Det er alltid nyslipte skøyter, varm toddy og god stemning i varmestua.

Gjengen som er født i 2001 er Norgesmestere tre år på rad. Hvem andre kan vise til det samme i denne byen? Jeg bare spør.

For når alt kommer til alt så er det ikke så nøye med bandyidretten. Vi skal være glade til hvis vi har isen klar midt i november, hvis ikke noe er feil på anlegget. Og isen slås av andre helgen i mars uansett, for gressmatta skal fram.

Det er disse gutta som seiler rundt nede på isen til lysene slukkes på Marienlyst kveld etter kveld.

Det er alltid noen av de store gutta der, det er alltid trygt og la de små kose seg sammen med dem. Gutta mine har hengt der nede fra de var veldig små. Aldri aleine. De blir alltid passet på. Bandyfamilien er alltid der.

Ja, for det er det det er, en storfamilie av de sjeldne.

Rune sitter i speakerbua sesong etter sesong. Frivilligheten og innsatsen for gode opplevelser på isen har de alle felles som lever sitt liv der nede.

Gjennom en årrekke har det vært snakket om ishall. Men nei, diskusjonen faller gang på gang for andre prioriteringer ...

Vi trenger ikke reise lenger enn til Sarpsborg så ligger ishallene vegg i vegg.

Men byen som skaper norgesmestere tre år på rad, som har nesten halve laget tatt ut på landslagssamlinger og som representerer Norge i både EM og VM ...

De bandygutta er fra Drammen.

Disse ungdommene må bruke tid på reise. På leit etter is. År etter år.

Jeg ble nesten litt sint og provosert da jeg leste at det skal bygges fotballhall på Åssiden.

Det er fullt mulig å spille fotball hele året flere steder rundt her, både ute og i hall. For all del – jeg unner alle egen idrettsarena, en hel haug. Men å fortelle det til de gutta og jentene som nok en gang utenfor sesong (og den er kort) setter seg på bussen, det er ikke greit.

Nå må vi få opp en bandyhall i Drammen.

Kjør det gjerne som et OPS-samarbeid. Jeg er sikker på at det hadde haglet midler fra uante steder bare vi kom i gang! Og plasser hallen midt i hjertet av byen vår – på Marienlyst. Det blir nemlig like mye hjertet til både Svelvik, Skoger, Solbergelva og 3050 faktisk – Nye Drammen.

Bandy spiller de alle mann.

Tenk – vi kunne til og med ha bandykurs på Sommerskolen og arrangert vår egen bandysommercamp!

Fordi bandyfamilien fortjener det.

#sammenfordrammen