I valgkampen i 2019 var jeg med i mange debatter. En av de som gjorde mest inntrykk var debatten som omhandlet Pride. Mye av det som man selv tar for gitt, er fortsatt en kamp for mange.

Du skal elske din neste som deg selv står det i bibelen. Igjennom livet har jeg vært forelsket, endret meninger, ståsted, utdannet meg, omskolert meg og fått ytret mine meninger. Dette er noe mange av oss tar som en selvfølge. Mange har kjempet kamper for at vi skal kunne ha det slik. Ikke minst når det gjelder kvinnefrigjøringen.

Takk for alle kampene dere har tatt for at vi skal kunne leve våre liv slik vi gjør i dag. Men alle har det ikke slik, selv ikke her i Norge.

LES OGSÅ:

Angelica (38) har fått ansvar for Pride-paraden: – Ekstra nervøs for å få det til

Takk Kim Friele, for din utrettelige kamp for retten til kjærlighet for alle. Alle kamper er ikke ferdig kjempet, og noen kamper må holdes i livet ved markeringer for at endringer ikke skal reverseres. Ingen mennesker har blitt elsket noe mindre fordi det gis plass til mer kjærlighet. Vi er et samfunn med mangfold, og mangfoldet gjør oss rikere.

I april vedtok kommunestyret nye flaggregler. Etter lovendring av 25. mai 2021 ble det større handlingsrom for kommunen. Det var derfor med stor glede at jeg kunne legge fram en sak for kommunestyret som ble vedtatt. Den enkelte skole, barnehage eller annen kommunal virksomhet kan nå selv beslutte om det skal flagges med regnbueflagget. Dette var det ikke mulighet til tidligere. Samtidig skulle kommunen gå til innkjøp av regnbueflagg til distribusjon til skoler og barnehager.

Jeg er stolt av vår kommune og våre politikere som går foran.

Juni er måneden for stolthet og mangfold. Alle barnehager og skoler i kommunen får i disse dager regnbueflagget, og fra 7. juni har alle skoler og barnehager blitt enige om å flagge hver dag ut hele juni. Jeg er stolt av alle våre virksomhetsledere i skoler og barnehager som følger opp våre politiske beslutninger og ønsker. Her står vi skulder ved skulder for et mer mangfoldig og inkluderende samfunn.

LES OGSÅ:

Plutselig ble Vegar (48) rikskjent: – Fikk seriøse trusler som gjorde at jeg måtte kontakte politiet

Fredag var jeg og delte ut flagget på Gulskogen skole og Ebbestad barnehage og fikk være med å heise flagget.

Det var en stolt og rørt ordfører som så det mest fargerike, inkluderende og mangfoldigste flagget vaie i vinden. Jeg visste at det flagget med alle sine farger er et så sterkt symbol og budskap til alle våre barn, men også alle mennesker som ser flagget.

Regnbueflagget har et så sterkt budskap i seg selv, derfor er det så viktig. Hvert enkelt barn skal vite at de er med på å gjøre verden mer unik for at de er til, og at de har en rett til å elske hvem de vil.

Vi er alle forskjellige, men alle er like mye verdt.

La oss feire mangfoldet, Happy Pride.

LES OGSÅ: