Drammen/Førde: Stian Solheim bor i Førde på Vestlandet, men lager puslespill av naturbilder fra Åssiden i Drammen.

Solheim merket seg den økende interessen rundt puslespill blant befolkningen under pandemien.

Markedssjef Caroline H. Heitmann i Norli, opplyser at salget eksploderte under pandemien, og har stabilisert seg på et lavere nivå nå.

Solheim forteller at ingen av butikkene solgte puslespill av naturbilder fra ulike steder i Norge. Da kom ideen om å starte et eget firma som han i dag driver med en god venn, Frode Hjelmeland.

– Etter å ha hørt litt rundt fant jeg ut at flere ønsket puslespill av steder de kjenner til.

Solheim selger i tillegg til puslespill, også rammer til puslespillene. Han kan fortelle at mange ønsker dette for å kunne henge opp verket sitt på veggen hjemmet.

Onsdag kan bli årets varmeste – truer ikke byens varmerekord

– Responsen var enorm

Solheim har familie som bor i Drammen, og det var de tipset han om at de ønsket puslespill av noe fra Åssiden. Solheim la ut et innlegg på en Facebook-gruppe med folk fra Åssiden om dette var noe folk ønsket seg.

– Responsen var enorm, målet mitt var å produsere rundt 50 puslespill fra Åssiden. Nå er det i underkant av 50 bestilte puslespill fra Åssiden, noe jeg er veldig fornøyd med, forteller Solheim.

Solheim kan fortelle at under korona gikk salget veldig bra, og at salget er høyest rundt juletider.

– Mange av puslespillene jeg selger blir gitt videre som gaver, noe som gjør at flere kjøper de i juletider. Salget går ikke like godt om sommeren noe som er forståelig med tanke på at folk ikke sitter like mye inne da som på vinteren, forteller Solheim.

Stephen forsvant på fjorden: – Jeg så han ikke og fikk litt panikk

– Kvaliteten er overlegen

Solheim har et samarbeid med Harald Valderhaug som er fotograf, og Valderhaug tar flyfoto av hele landet. Her er puslespillbildene hentet fra.

Når Solheim får tilsendt bildene av Valderhaug sender han de videre til en fabrikk som lager puslespill av bildene. Videre får han puslespillene tilsendt fra fabrikken, og Solheim står selv for å sende ut til de som har bestilt.

– Jeg brukte to år på å finne denne fabrikken, og kvaliteten er helt overlegen. Vet om en del andre som lurer på hvilken fabrikk jeg bruker, men det holder jeg hemmelig, forteller Solheim til Drammens Tidende.

Solheim har sjekket responsen for puslespill fra Krokstadelva, men fikk ikke like god respons der. Han forteller at det er fullt mulig at det kan komme flere motiver fra Drammens-området, så lenge responsen er stor nok.

Leter etter drammenserne som reddet dagen: – Jeg vil takke dem