Gå til sidens hovedinnhold

Lagerbäck ga Ødegaard full støtte i Hegerberg-saken

Artikkelen er over 1 år gammel

Martin Ødegaards Instagram-melding til Ada Hegerberg ble et hett tema da landslagssjef Lars Lagerbäck møtte mediene torsdag.

Svensken ble pepret med spørsmål om saken. – Martin kom onsdag og ville vise meg noe og spurte meg om hva jeg mente. Jeg sa at det var veldig bra skrevet. Så jeg støttet ham 100 prosent, sa Lagerbäck.

– Jeg får bare mer og mer respekt for Martin. Han har vokst som menneske de siste årene. Jeg synes det han viste meg var uvanlig vettugt skrevet. Han er en klok «kille», og en dere skal være stolte av å ha i Norge, la landslagssjefen til.

Håvard Nordtveit var på sjefens linje. – Martin vokser mer og mer i mine øyne. Han begynner å bli en mann, sa Nordtveit.

Han la til at A-landslaget herrer har fått flere støtteerklæringer fra kvinnelandslaget etter onsdagens store norske mediesak på sportsfronten.

Kvinne-VM starter i Frankrike fredag, og Norge spiller sin første kamp, mot Nigeria, lørdag 8. juni.

– Finn på noe bedre

Ødegaard var meget klar da han meldte seg på i debatten onsdag:

– Kanskje du kan finne på noe bedre å gjøre enn å forstyrre landslagets forberedelser til VM? De har kvalifisert seg til VM med landet sitt (noe av det absolutt største en fotballspiller kan oppleve), og allerede fått nok negativ oppmerksomhet, skrev 20-åringen på Instagram.

– De fortjener bedre, la Real Madrid-proffen til.

Ødegaard ville ikke gi ytterligere kommentar om saken i forbindelse med landslagets trening torsdag.

– Det vil overraske meg svært mye om Martin blir påvirket sportslig inn mot kampen fredag av denne saken, sa Lagerbäck.

Romania og Færøyene

Josimar/Morgenbladet-intervjuet med Hegerberg ble gjennomført i februar, men publisert først onsdag.

Norge møter Romania på Ullevaal fredag og Færøyene borte mandag. Spania topper gruppen med seks poeng etter to kamper. Sverige ligger på andreplass med fire.

Norge står med bare ett poeng etter 1-2-nederlag i Spania og 3–3 hjemme mot svenskene. De to beste i hver pulje får plass i europamesterskapet neste år. Det er fordelt på en rekke land i Europa.

Kommentarer til denne saken