DRAMMEN: Fredag ettermiddag fikk politiet melding om brann i en lagerbygning på Glassverket, og klokken 16.30 var nødetatene på stedet.

– Det observeres åpne flammer fra lagerbygget og mye røyk. Røykdykkere har startet innsats, meldte Sørøst politidistrikt.

Drammens Tidendes reporter på stedet meldte tidlig at flere ruter var tilsotet samt at det kom røyk ut av store industriporter.

– Ingen personer savnet

Det var to personer inne i bygget da brannen ble oppdaget. Begge kom seg raskt ut av det store lagerbygget. De ble begge sjekket av lege på stedet, og det ble konstatert at ingen av de to hadde fått skader av verken røyk eller flammer.

– Vi har nå dratt fra stedet og brannvesenet holder nå kontroll på stedet utover kvelden og natten, forteller Inge Landsrød operasjonsleder ved Sør-Øst politidistrikt, til Drammens Tidende ved 21.30-tiden fredag kveld.

– Når det er klart vil vi gå inn og sikre eventuelle spor og avfotografere brannstedet. Samtidig vil vi også avsperre området og sikre verdiene som er i lagerhotellet, forteller Landsrød videre.

Ifølge operasjonslederen vil det bli gjort grundigere åstedsundersøkelser på et senere tidspunkt.

– Det var jo en dramatisk hendelse og det ble tidlig meldt om mye røyk og flammer. Men heldigvis oppsto det ikke personskader og det er heller ikke noen personer som er savnet, avslutter Landsrød.

Lørdag morgen forteller operasjonsleder i politiet, Jan Kristian Johnsrud, at politiet har holdt vakt gjennom natten.

– Vi har hatt vakthold der i natt da det er et brannåsted som har vært ganske uoversiktlig, sier Johnsrud.

Han opplyser videre at det blir teknisk etterforskning utover formiddagen.

Varmesøkende kamera

– Vi jobber nå på stedet med etterslukking og utlufting av lokalene, forteller vaktleder Anders Hæg ved Sørøst 110 sentral rett før klokken 21.30.

– Samtidig sjekker vi at det ikke blusser opp igjen. Derfor er det mannskaper som jobber med å undersøke bygget, blant annet med varmesøkende kamera.

Det er også klart at brannvesenets restverdiggruppe fra Kongsberg vil komme til brannstedet i løpet av kvelden og natten.

– De vil jobbe med å redde det som reddes kan, forteller Hæg.

Opptelling

Kort tid etter første melding fortalte operasjonsleder Landsrød til Drammens Tidende at røykdykkerne slet med å komme seg inn.

– Det er full overtenning. Per nå vet vi ikke om det er noen inne i bygget, sa han, og tilføyde at de kjørte opptelling på hvem som var på stedet.

Klokken 17.20 opplyste innsatsleder Benny Olsen at politiet ikke har noe grunn til å tro at noen er inne i bygget.

Lukk vinduer

Like etter klokken 19.00 fortalte brannvesenets vaktleder Hæg det var et stort bygg hvor det er mye å gå gjennom.

– Vi har ikke fullstendig kontroll ennå, men vi begynner å få god oversikt, uttalte han.

Klokken 19.26 opplyste politiet at brannen nå er å anse som slukket, og at det pågår etterslukking og utlufting på stedet.

Er du berørt av brannen? Har du tingene dine lagret i en av lagerbodene? Da vil vi gjerne høre fra deg. Tips oss på 03232 eller [email protected]

LES OGSÅ: