Lærer til kolleger: Dere er helt rå!

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.«Lærerne må huske på at de har arbeidsplikt!» var det noen som sa da regjeringen stengte skolene. Var det virkelig noen som trodde at læreren nå skulle ha fri? At læreren selv tenkte at «Yes! Skolen er stengt, nå blir det to uker med ferie»?

«Er du lærer, må du møte på arbeidsplassen din fra mandag» var det noen som sa da skolen ble stengt.

Var det virkelig noen som trodde at om ikke læreren var på arbeidsstedet ville læreren sove bort dagen, ta fri? At læreren ikke skulle komme til å klare å gjøre jobben sin hjemmefra og uten tilstedeværelse på arbeidsplassen? Vel, om du tenkte det, så har jeg opplevd nesten en hel uke med akkurat det motsatte.

Jeg er lærer. Jeg er stolt av yrket mitt. Jeg elsker å møte elevene mine i døra hver morgen, jeg elsker å ha en plan for dagen, men elsker at den kan ta helt andre vendinger enn det som var tenkt. Jeg elsker å møte alle menneskene jeg jobber med hver dag, det sosiale ved å være på en stor arbeidsplass.

Aldri før har vi vært i en slik situasjon som nå. Barna skal fortsatt kunne «møte læreren sin» hver dag. De har krav på undervisning, og det er lærerens jobb å sørge for undervisning. Det krever samarbeid med hjemmet, gode planer, god kommunikasjon, god kommunikasjon med teamet sitt. Nye måter å tenke på. Og det var fra fredag til mandag.

Du som tenkte «lærerne har arbeidsplikt», du skulle vært like tett på Norges lærere denne uka. For aldri før har jeg sett og vært med på så mange lærere som jobber sammen, uavhengig av hvor de bor i landet. Som deler av sin kunnskap, gir hverandre tips, råd, hjelp. Lærere som har små barn på ryggen mens de navigerer rundt sine elevers besvarelser. Lærere som er mammaer, pappaer, veiledere, kokker, foreldre, lærere for egne barn mens de er lærere for andres.

Aldri før har jeg sett lærere som lærer digitale nye kunnskaper over en kveld.

Aldri før har jeg sett lærere som jobber kveld etter kveld med planer, tilbakemeldinger, undervisning som vil kunne fungere hjemme, uten bøker, uten å kunne være tett på elvene sine med oppfølging. Det er jobb det!

Og var det noen som snakket om arbeidsplikt i dette landet?

Jeg er stolt over å være lærer, og jeg er stolt over alle lærere i dette landet. Jeg har sett det fra innsiden, digitalt, både som lærer og mamma.

Dere er rå!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken