KONNERUD: Beboere på Konnerud har de siste dagene fått meldinger om at det vil foregå vedlikeholdsarbeid med spyling av vannledninger og at de derfor frarådes å bruke vann i dette tidsrommet. Arbeidet vil foregå fra klokken 08.00 til 14.00 onsdag 8. og torsdag 9. juni.

Dette irriterer pensjonist Leif Sivertsen som selv bor på Konnerud.

– Jeg lurer på hvorfor de ikke kan gjøre dette på natten i stedet for når familier med små barn og andre starter dagen. Folk får ikke brukt vann før barnehage og skole, og det blir bare surr. Hvorfor gjør de ikke dette fra klokken 00.00 til 06.00? Det har de gjort tidligere, sier Sivertsen.

Selv tror han det skal gå fint å klare seg uten vann noen timer.

– For min del skal det gå fint. Jeg tapper bare ei bøtte om kvelden så jeg har det jeg trenger, men folk flest får problemer, særlig de med barn. Det er verst for dem.

– Prøver å ta hensyn

Stein Langørgen er driftsingeniør i Drammen kommune. Han sier at arbeid på natten er et alternativ, med at det er flere ting som spiller inn når de vurderer.

– Det blir en avveining. Det er mye dyrere, hvert fall dobbelt så dyrt. Vi prøver så godt vi kan å legge til rette, men det er en vurdering som blant annet handler om mannskapet, og at de skal slippe å jobbe så mye på natta da det er belastende, forklarer han.

Han forteller nemlig at de i enkelte tilfeller velger å utføre vedlikehold på nattetid – blant annet på sykehjem, gamlehjem og andre steder som er veldig avhengig av vann på dagtid.

Driftsingeniøren har forståelse for at det for noen kan bli utfordrende å ikke bruke vann, men påpeker at de to dager i forkant har varslet dem som er direkte berørt.

– Vi prøver så godt vi kan å ta hensyn, men vurderingen er vel at det en gang innimellom går an å bruke litt mindre vann for at vi skal kunne ha reint og godt drikkevann og fine ledninger, sier han.

– Ikke farlig

Leif Sivertsen synes heller ikke noe om at vannet påvirkes av vedlikeholdsarbeidet.

– Det blir bare problemer og man drar alt det rusket fra vannledningene inn i huset, sier pensjonisten.

Driftsingeniøren kan berolige med at dette ikke er noe farlig.

– Vi renser de vannrørene du får vann fra til vanlig. Det er partikler fra drikkevannskilden. Det som kommer drikker vi hele tiden, men så legger noe av det seg hele tiden i røret. Når vi spyler blir mengden av dette så stor at det blir synlig, men det er ikke farlig.

Kommunen kommer også med anbefalinger til beboere på Konnerud.

– Både på hjemmesidene våre og i SMS-ene vi sender ut anbefaler vi å tappe fra en kran så nærmere inntaket til huset, eller «hovedkrana», som mulig og la det renne til det blir fint igjen.