Gå til sidens hovedinnhold

Les barnas rørende hilsen: «Takk, Drammen!»

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Onsdag i forrige uke døde faren vår. Han dere kjente som Drammens kanskje siste «byoriginal» var for oss en far som i perioder av livet vårt har vært veldig slitsom og krevende å forholde seg til, men som vi også har uendelig mange gode minner fra. De siste dagene har vært preget av veldig mange ulike følelser, men vi sitter først og fremst igjen med veldig mye takknemlighet.

Takknemlighet over far og alt han har betydd for oss, til tross for alt.

Takknemlighet over at ordføreren i Drammen har tatt seg tid til å lytte til en gæren mann med mye på hjertet og et stort engasjement for Drammen - og at han tar seg tid til å skrive et minneord over far, og minner oss alle om at alle mennesker er mer enn det man ser ved første øyekast.

Takknemlighet over at de ansatte i politiet i Drammen har behandlet far med så mye respekt og omtanke, til tross for alt bryet de har hatt med ham og alle gangene de sikkert har vært oppgitt og irritert på ham.

Takknemlighet over at Kirkens bymisjon har en kafé og et arbeid hvor alle er velkommen, blir tatt vare på og tatt på alvor som mennesker. Og for alle de gode vennene og støttespillerne han hadde der.

Takknemlighet over fantastiske ansatte i kommunen og ulike instanser, som virkelig har kjempet for at far skulle få hjelp, til tross for at han ikke alltid var en enkel person å hjelpe - og som fulgte ham opp langt mer enn det jobben deres krevde. Dere har rørt hjertene våre!

Takknemlighet over mange av menighetene i byen som har latt far være en aktiv del av fellesskapet, hentet ham i bil så han kunne få komme på gudstjeneste (selv om bilen sikkert luktet røyk resten av uka) og vært i jevnlig kontakt med ham og vist i ord og handling at også han var verdifull.

Takknemlighet over alle dere som stoppet og slo av en prat med ham på torvet, hørte på de improviserte gatekonsertene hans eller ringte til ham. Han hadde et stort nettverk av gode venner over hele landet som han snakket med på telefonen hver dag. Og han var omgitt av fine folk over hele denne byen.

I perioder av livet bodde han andre steder, men han kom alltid tilbake til Drammen. Byen han av og til ble oppgitt over, men som han stort sett elsket. Byen han var født i og som han nå skal begraves i.

Tusen takk, Drammen, for alt dere betydde for far. Og for at dere hadde rom for ham, helt til det siste! Fortsett å ta vare på hverandre, ikke minst de som faller litt utenfor. Alle mennesker trenger et fellesskap og gode mennesker rundt seg, far var så heldig at han hadde en hel by. Takk Drammen!


Kommentarer til denne saken