DRAMMEN: Artikkelen ble publisert torsdag og siden har diskusjonen pågått. Men hva handler egentlig saken om? Er det damen som ikke får 42 kroner tilbake i vekslepenger eller er det rasismen mot taxisjåføren?

I skrivende stund har innlegget nesten 40 engasjerte kommentarer. Det er både fra folk som mener at oppførselen var forferdelig fra kvinnens side, og fra folk som mener at taxisjåføren bør ha nok vekslepenger.

«Det er vel etter normal forståelse snakk om å gi igjen 42 kroner? Og det er vel ikke riktig å bare gi fra seg, eller?» skriver Bjørn E. Johnsen på Drammens Tidendes Facebook-side.

Ifølge drosjeselskapet skal hendelsen ha skjedd for halvannet år siden, og ha blitt spredd på sosiale medier uten at sjåføren har vært klar over det.

Bakgrunnen skal være at en kvinne ville betale for turen med en 200-lapp, men at sjåføren ikke hadde nok vekslepenger til å gi henne tilbake korrekt beløp. Stridens kjerne skal ha stått om 42 kroner, ifølge informasjonsansvarlig i Norgestaxi, Kristian Hvilen.

BAKGRUNN: Kvinne skjeller ut taxisjåfør med rasistiske utsagn – videoen spres på sosiale medier

Ser begge sider

Nihal Aricigil er en av dem som ser begge sider av saken.

– Måten hun oppfører seg på er ikke menneskelig, men jeg undrer på hvorfor denne taxien ikke hadde veksel selv om det er mye bruk av kort. Kan ikke ha vært noe hyggelig å høre på denne damen. Burde vel vippset henne resten av pengene selv om det bare var snakk om to kroner. Dessverre så er det fortsatt enkelte som ser ned på andre mennesker, skriver han.

I videoen kan man se en kvinne som sitter i telefonen, og ber en mann komme ut med kortet, slik at hun kan betale det nøyaktige beløpet sjåføren krever.

– Han skal for faen ikke få 200 kroner. Han er ikke verdt 200 kroner. Han er fra Nigeria eller hvor faen han er fra, sier kvinnen.

LES OGSÅ:

Handler om vekslepenger

Danny Singh kommentarer at det er morsomt at folk gjør dette til en sak om vekslepenger.

– Nesten som det skal rettferdiggjøre hennes handlinger, skriver han.

Ikke akseptabelt

Det er flere som tar til ordet og sier at oppførselen til damen ikke er akseptabel.

«Går ikke an å oppføre seg sånn. Stakkar sjåfør», skriver Vivi Gajda.

«Helt lavmål! Sier alt om denne passasjeren», skriver Oddrun Weierud.

« Trist og flaut», mener Inge Haakon Eide.