Hviterusseren var i en egen klasse på en dag der flere av de norske kvinnene leverte solid på skytebanen, men slet betydelig i løypa.

Olsbu Røiseland ble slått med 50,3 sekunder av Sola og dessuten med 3,5 sekunder av toer Justine Braisaz-Bouchet, som hadde to strafferunder.

– Jeg gjør et perfekt løp på skytingen. Og så er det veldig tungt i sporet. Jeg har vært veldig sliten etter Östersund, og så har jeg hatt litt magetrøbbel etter at jeg kom hit, sa Froland-skiskytteren.

Lien «perset»

Også Ida Lien skjøt feilfritt, og hun kunne glede seg over sin beste verdenscupplassering noensinne. Simostranda-løperen kom i mål 2,2 sekunder bak lagvenninnen Olsbu Røiseland og tok 4.-plassen.

Tiril Eckhoff hadde heller ikke sin beste dag langrennsmessig, men hun fikk en solid opptur etter en tung sesonginnledning. Hun endte på 6.-plass etter ett bomskudd på liggende.

Emilie Kalkenberg og Karoline Knotten bommet én gang hver på standplass og plasserte seg relativt beskjedent. Kalkenberg ble nummer 41 og Knotten nummer 58.

Oppgitt Tandrevold

Ingrid Landmark Tandrevold endte på en skuffende 53.-plass etter sprekk på stående skyting. Det så ganske bra ut for 25-åringen fram til hun bommet tre ganger der.

– Jeg kjenner på en måte ikke meg selv igjen. Dette er ikke meg. Det er ikke sånn jeg skyter, og det er ikke sånn jeg går heller, innledet hun intervjuet med NRK etter målgang.

– Jeg blir en veldig usikker utøver, da. Jeg har jobbet knallhardt i år for å bli bedre på stående skyting, og jeg har bygget masse selvtillit på det i nasjonale konkurranser. Men vinteren føles veldig kort når man ødelegger skirenn på skirenn, sa Tandrevold.

Alle de norske kvinnene er uansett klare for søndagens jaktstart.