Gå til sidens hovedinnhold

Lier og Drammen ber om ny vurdering om tiltak

De to kommunene ble ikke inkludert da Regjeringen innførte landets strengeste tiltak fra midnatt. Nå ber kommunene om en ny vurdering for bli inkludert i tiltaksregionen.

DRAMMEN: Det var torsdag ettermiddag at statsminister Jonas Gahr Støre og helseminister Ingvild Kjerkol holdt pressekonferanse. Etter smitteutbrudd med omikronvarianten valgte de å innføre landets strengeste tiltak i 27 kommuner.

Øvre Eiker, som har påvist ett tilfelle av omikron, ble tatt med inn i tiltaksregionen. Det samme skjedde med Asker, Bærum og Oslo. Men Lier og Drammen ble ikke omfattet av reglene.

Nå ber disse to kommunene nasjonale myndigheter om å vurdere på nytt om også disse kommunene skal være omfattet av tiltakene. .

–Sykehuset melder om en presset situasjon, og det siste døgnet er det et økende antall covid-pasienter som trenger intensivbehandling. Slik situasjonen nå utvikler seg, ber sykehuset kommunene i deres nedslagsfelt om å ta nødvendige grep for å redusere smittespredningen, heter det i en pressemelding fra de to kommunene.

Smittesituasjonen i de to kommunene er ikke alene grunnlag for å bli omfattet av tiltakene i en slik forskrift.

– Det er kapasiteten ved sykehuset som er utslagsgivende. Vi ber derfor om en konkret faglig vurdering av om Drammen og Lier kommuner bør innlemmes i de regionale smitteverntiltakene, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune og assisterende kommuneoverlege Charlotte Sogn i Lier kommune.

Kommentarer til denne saken