Gå til sidens hovedinnhold

Fra grus til gress

Artikkelen er over 6 år gammel

Torsdag ble den nye fotballbanen på Brakerøya åpnet og innviet. Nå er det klubbhuset som snart står for tur.

LIER: Den gamle grusbanen fra 1936 har nærmest ligget brakk de siste årene. Ett år og tre millioner kroner senere er den imidlertid klar til bruk igjen, til stor glede for mange barn og unge.

– Brakerøyabanen har historisk sett vært et samlingspunkt for barn og unge, og vi håper at den vil bli det igjen, sier ordfører i Drammen, Tore Opdal Hansen.

Han og Lier-ordfører Helene Justad fikk æren av å åpne banen, som nå vil muliggjøre divisjonsspill til og med 3. divisjon.

LES OGSÅ: Her kan man bli svimmel av å spille

– Betyr mye

Hovedbrukere vil bli Drammen Strong, Drammen ballklubb og Sparta Brakerøya.

– For oss betyr dette veldig mye. Hittil har vi spilt kampene våre på Kjappen, som i utgangspunktet er en løkke. Så det at vi nå får en ny og moderne kunstgressbane, vil gi et økt tilbud til barn knyttet til Bragernes skole, og en mye sterkere tilhørighet til en bane i seriespill, sier leder for fotballgruppa i Drammen Strong, Tommy Simonsen.

Også Vivi Becker, leder for Sparta Brakerøya, er fornøyd med gjenåpningen av banen.

– Vi har Lier stadion, men der deler vi bane med to andre klubber. De siste ukene har ikke et eneste lag fått trent der, kun spilt kamper, fordi vi er nesten 1.000 spillere totalt som skal bruke banen, forteller Becker.

LES OGSÅ: Fornøyd Hansen gir spillerne fri

Skøytebane om vinteren

Oppgraderingen av den nesten 80 år gamle banen startet i fjor sommer, etter initiativ fra Drammen og Lier kommune. «Nytt» kunstgress er lagt, belysningen er forbedret og et nytt ballfangernett er satt opp.

– Det vil også bli muligheter for naturis her på vinterstid, noe som vil gi økte aktivitetsmuligheter om vinteren, sier Opdal Hansen.

Han forteller at kunstgresset kommer fra «Gamle gress», og at det er første gang et brukt kunstgressdekke blir lagt på en annen fotballbane i Drammen.

Planer for klubbhuset

Klubbhuset på baksiden av banen eies i dag av Sparta Brakerøya, og også her er det planer om å renovere og modernisere.

– Vi skal ha et møte neste uke, hvor vi skal bli enige med klubbene om hvordan vi skal bruke anlegget og klubbhuset. Garderobeanlegget har ikke vært i bruk på mange år, så der blir vi nødt til å gjøre noe før vi kan ta det i bruk. Andre etasje blir i dag leid ut til arrangemant og selskaper, forteller Becker.


Selve banen, som ligger i Lier kommune, eies og vedlikeholdes av Drammen kommune.

Kommentarer til denne saken